Kultúra

Agyvérzést kapott néhány hete Alain Delon

Alain Delon néhány héttel ezelőtt agyérzést kapott, írja a hvg.hu a Corriere nevű olasz lap cikke alapján. A 83 éves színészt jelenleg Svájcban ápolják, korábban Párizsban feküdt az intenzív osztályon. Delon június közepén a Neuilly-sur-Seine-i Amerikai Kórházba került be szédüléssel és fejfájással, amit feltehetőleg szívritmuszavar okozott. Akkor vizsgálatokon esett át, majd rövid idő után hazamehetett.

A színész fia, Anthony Delon az AFP-nek elmondta, hogy apját megműtötték a párizsi Pitié-Salpetriere kórházban, ahol három hetet töltött az intenzív osztályon. Az orvosok szerint állapota stabilizálódott, alapvető életfunkciói tökéletesen működnek.

A színészről utoljára májusban, a Cannes-ban átvett életműdíja kapcsán írtunk, melyet heves tiltakozások ellenére vett át. A döntés már a fesztivál kezdete előtt tiltakozást váltott ki a Women and Hollywood nevű amerikai feminista szervezet részéről, mely petícióban kérte a szervezőket, hogy ne tüntessék ki „a rasszista, homofób és nőgyűlölő” Alain Delont. Az interneten több mint 25 ezren írták alá a petíciót. Felidézték, hogy egy 2013-as tévéinterjúban a színész azt nyilatkozta, hogy a homoszexuális pároknak nem szabadna engedélyezni gyerekek örökbefogadását, a „nőket pedig macsó módon kell kezelni, beleértve a pofonokat is”.

Kiemelt kép: CHRISTOPHE SIMON / AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik