Kultúra

Bill Clinton és Monica Lewinsky viszonyáról fog szólni az American Crime Story új évada

Készül az American Crime Story című antológiasorozat 3. évada, mely Bill Clinton és Monica Lewinsky botrányos viszonyáról szól majd, utóbbi pedig producerként is részt veszt majd a produkcióban, írja a Variety. A széria első évadában O.J. Simpson ügyét mutatták be, a másodikban pedig Gianni Versace meggyilkolását dolgozták fel.

A sorozatot vetítő FX kedden jelentette be, hogy az Impeachment (jelentése szerint olyan alkotmányos eljárás az Amerikai Egyesült Államokban, amellyel le lehet mondatni az elnököt) címre hallgató új évad Monica Lewinskyre helyezi a hangsúlyt, akit Beanie Feldstein (Éretlenségi) alakít majd, mellette pedig Sarah Paulson és Annaleigh Ashford fogják alakítani a főbb szerepeket.

A Jeffrey Toobin Vast Conspiracy: The Real Story of the Sex Scandal That Nearly Brought Down a President (Egy nagy összeesküvés: Egy elnököt majdnem megbuktató szexbotrány valódi története) című regényén alapuló évad a tervek szerint 2020. szeptember 27-én debütál majd.

A Clinton-Lewinsky botrány 1998-ban tört ki, miután kiderült, hogy az amerikai elnök szexuális viszonyt folytatott a Fehér Ház-i gyakornokkal. Clinton először letagadta a viszonyt, majd felelősségrevonási eljárás indult ellene, a republikánusok megpróbálták eltávolítani elnöki pozíciójából, de megúszta.

Kiemelt kép: JOYCE NALTCHAYAN / AFP)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik