Kultúra

Két tűz közé került a Tusványoson koncertező Lovasi András

Két évvel ezelőtt a Quimby rajongói akadtak ki, hogy az együttes Tusványoson lépett fel, mely fesztivál erősen köthető a Fideszhez, most pedig egy kormánypárti újságíró, Szentesi Zöldi László fakadt ki Facebook-bejegyzésben amiatt, hogy Lovasi András is zenélt a fesztiválon.

„Óriási tévedés, ha azt hiszitek, korrektek vagytok, amikor balra és jobbra is nyittok. Valójában arról tesztek tanúbizonyságot, hogy továbbra sem értitek ezt a mi magyar világunkat.
Magánbeszélgetésekben, nyilvánosan még mindig a valaha volt népszavazást siratjátok, mintha azóta nem billent volna helyre az igazság az állampolgárság megadásával. De még mindig fáj nektek, hogy lerománoznak titeket. Hogy tizenvalahány éve kivetett benneteket a magyarság családjából néhány közénk csöppent fattyú.
Erre meghívjátok a hazai liberálisok sztárjait. Nem először. Rendszeresen. Az Orbán-és magyarfóbiás alibi előadókat. És nem hívtok meg olyan előadókat, akikre háromszor ekkora az igény, és nem mellesleg zenéjük, üzeneteik régóta ott fészkelnek a magyar szívekben. 
Nekem persze, mindegy. Csak tudjátok, a következő lerománozásban majd a ti most kifizetett lejeitek, forintjaitok is benne lesznek.
Ti is emeltetek egyet a hazai liberális kultúrán.
Ami ellen mi több évtizede – értetek is – harcolunk.” 

– olvasható a hvg.hu-n Szentesi Zöld írása, melyet később törölt oldaláról, majd az egész oldala is elérhetetlenné vált, eddig ismeretlen okokból kifolyólag.

Az Indexen látható egy printscreen fotó Szentesi Zöldi egyik kommentjéről azzal kapcsolatban, hogy Lovasi, a Quimby vagy Koncz Zsuzsa helyett szívesebben látná a fesztiválon a P. Mobilt, az Ismerős Arcokat, a Kárpátiát, Rudan Joe-t, a Pokolgépet vagy az Ossiant.

[…] a fenti zenekarok mindenütt teltházat csinálnak Erdélyben, a Kiscsillagon meg lézengtek most is

– írta.

Mindezek tetejébe Tamás Gáspár Miklós is rendesen megmondta a magát Lovasinak a 444-en.

Lovasinak az a biznisze, hogy zenél, és ott zenél, ahol tud, ahol közönség összegyűlik, amely szereti az ő zenéjét hallgatni meg szereti Lovasit általában […]

Szabad vagy, Lovasi. Annyira kiegyezhetel a legótvarosabb, népellenes, posztfasiszta rendszerrel, hogy a szemed – meg a rajongóid szeme – kiguvad belé. Ott dudorászol kesernyésen és függetlenül, ahol Bayer Zsolt és Orbán Viktor, és ki vállalkoznék rá, hogy hörögjön abban a zajban, a németek nem értenek Európához, hát már a Quimby is ott volt többször, helyes fiúk (és lányok) vagytok ti mind, nincs semmi baj, csókoltatom az utódállamokat, ki merne beléd szólni, Lovasi. Szabadság, függetlenség, személyes szuverenitás, ez mind a tiéd – ráadásul ez pont az a „szélsőliberális” hörgés, amelynek saját alapelvei szerint nem szabad rád vonatkoznia, kedves Lovasi.

Dudorásszál csak, a franc se akarja elrontani a kedvedet, amely amúgy se túl fényes

– írta.

Kiemelt kép: Marjai János / 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik