Kultúra

Az oroszlánkirály egyetlen jelenete forgott Afrikában. Ön kiszúrta, melyik?

A rendező kíváncsi volt, észreveszik-e a nézők a különbséget.

A Disney sorra dolgozza fel újra klasszikus rajzfilmjeit, és idén nyáron sorra került Az oroszlánkirály is. Bár ezt is élőszereplős remake-nek szokás nevezni, valójában 100 százalékig animált filmről van szó, csak éppen fotorealisztikus látvánnyal dolgoztak. Jon Favreau most a Twitteren elárulta, hogy van a filmben egy jelenet, ami tényleg valódi:

1490 renderelt jelenet van a filmben, amit CG-művészek és animátorok hoztak létre. Becsempésztem egyetlen beállítást, amit tényleg Afrikában vettünk fel, hogy megnézzük, bárki észreveszi-e a különbséget. Ez a film első jelenete, aminél elindul a The Circle of Life


Favreu ebből a szempontból büszke lehet magára, mert a különbséget kevesen szúrták ki, és ennél is fontosabb, hogy a film már közel jár az egymilliárd dolláros bevételi álomhatárhoz. Ez persze nem változtat azon, hogy sokan tartják csapnivalónak az új Oroszlánkirályt, mert a fotorealisztikus látvány bizarr természetfilmbe fojtja az eredeti mesét. Erről mi is bővebben írtunk kritikánkban:

Az Oroszlánkirályból bizarr természetfilmet csináltak, csak a vért zenére cserélték
Huszonöt évvel az eredeti film után Simba újjáéledt: lehúztak még egy bőrt a jól ismert történetről, de a zene ugyanolyan csodás, mint 1994-ben.

Kiemelt kép: Fórum Hungary

Ajánlott videó

Olvasói sztorik