Kultúra

Egy 15-20 fős csapat verekedett össze a FEZEN biztonsági szolgálatával

Ahogy vasárnap délután megírtuk, tizenöt-húsz fős tömegverekedéssel ért véget a FEZEN Fesztivál, amiben a rendezvény biztonsági őrei is érintettek voltak. A korábbi beszámolók szerint a fesztivál biztonsági szolgálata túlzott erőszakot alkalmazott, és az erről szóló kommenteket a fesztivál Facebook-oldaláról törölték.

A FEZEN főszervezője vasárnap éjjel egy hosszabb Facebook-posztban számolt be az eseményekről. Mint írta,

hajnalban egy 15-20 fős csapat összeakaszkodott a fesztivál biztonsági szolgálatával, majd verekedés tört ki. Ez már az intenzív vihar lecsengése után volt, hajnali fél 3-3 között kb. Erős szél már nem volt, szitáló eső még igen. Az egyik sátras színpad keverőállása és a büféje közötti részen alakult ki dulakodás, majd kiterelték a rendbontókat a sátor mellé. Itt az egyik dulakodó kést rántott, akit körbezártak, elvették tőle a kést, majd megverték. Eddig mindenki megerősítette az eseményeket. Nem tudni, hogy ki kötött bele kibe, ki ütött először.

A rendőröket a fesztivál biztonsági szolgálata hívta ki, a hatóságok egy embert előállítottak, őt rabosították is. Az illető kést rántott és fenyegetett másokat.

A szervezők nem tudnak komolyabb személyi sérülésről, a főszervező szerint a késsel hadonászó vendéget is a saját lábán kísérték ki.

Nem értem, hogy egy túlkapásokkal dolgozó, alkalmatlan biztonsági személyzetet a „sértettek” a helyszínen miért nem jelentették fel, mikor ott vannak a rendőrök és erre minden lehetőségük megvolt

– írta a főszervező, aki kijelentette, hogy a biztonsági személyzet tagjai nem vertek a vihar elől menekülő embereket.

A teljes posztot itt olvashatják el.

Kiemelt kép: MTI Fotó/Mohai Balázs

Ajánlott videó

Olvasói sztorik