Kultúra

A Marvel leleplezte, milyen filmeket és sorozatokat mutat be a következő két évben

Amerikában napok óta zajlik a világ legnagyobb képregényes rendezvénye, a San Diego Comic-Con, ahol évek óta nemcsak a képregényipar színe-java vonul fel, de a filmstúdiók jelentős része is, hogy lerántsák a leplet a készülő produkcióikról. A sorból természetesen nem maradhat ki a Marvel Studios sem, akik magyar idő szerint hajnalban bejelentették, hogy milyen filmekkel és sorozatokkal készülnek kibővíteni a Marvel Filmes Univerzumot az elkövetkezendő két évben. A listán akadnak korábbról ismert címek, de már pontosabb dátummal, illetve olyan alkotások, amiknek a készültéről eddig csak sejteni lehet:

  • Black Widow (2020 május 1.) – nagyjátékfilm
  • Falcon and the Winter Soldier (2020 ősz) – Disney+ sorozat
  • The Eternals (2020 november 6.) – nagyjátékfilm
  • Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings (2021 február 12.) – nagyjáték film
  • WandaVision (2021 tavasz) – Disney+ sorozat
  • Doctor Strange in the Multiverse of Madness (2021 – május 7.) – nagyjátékfilm
  • Loki (2021 tavasz) – Disney+ sorozat
  • What If (2021 nyár) – Disney+ sorozat
  • Hawkeye (2021 ősz) – Disney+ sorozat
  • Thor: Love and Thunder (2021 november 5) – nagyjátékfilm

Filmek tekintetében a Black Widow senkinek nem okozhat meglepetést, hiszen a Fekete Özvegy saját filmjéről már régen tudni, ráadásul egyes jeleneteit Magyarországon forgatták, a The Eternals sem lephet megy egyetlen Marvel-rajongót sem, ugyanakkor végre kiderült, hogy kik alakítják majd a fontosabb szerepeket: Richard Madden, Kumail Nanjiani, Brian Tyree Henry, Salma Hayek és Angelina Jolie.

A Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings főszereplője Simu Liu lesz, a címszereplő pedig egy olyan különleges képességekkel rendelkező, kevésbé ismert Marvel karakter, aki arra tette fel az életét, hogy lerombolja az apja által épített bűnszervezetet. A főgonosz a Mandarin lesz, ezúttal tényleg, nem úgy, mint a Vasember 3-ban. Emellé érkezik még a Doctor Strange in the Multiverse of Madness, ami természetesen a Doktor Strange folytatása, és az elhangzott információk alapján a Marvel Studios első horrorfilmje lesz, a cím pedig arra utal, hogy a történet a párhuzamos univerzumok körül forog majd.

Izgalmas érdekesség továbbá, hogy a címszereplőt alakító Benedict Cumberbatch mellett Elizabeth Olsen is feltűnik majd a filmben Wanda Maximoff szerepében.

Végezetül ott a Thor: Love and Thunder, amit ismét a harmadik részt jegyző Taika Waititi rendez, visszatér Chris Hemsworth és Tessa Thompson, de ami ennél is érdekesebb, hogy Natale Portman is, Jane Foster szerepében, ráadásul a színésző egyben a női Thor is lesz a sorozat negyedik részében.

Fontos bejelentés továbbá, hogy a Marvel Studios leleplezett még egy készülő alkotást, aminek még nincs premierdátuma, de sokaknak ismerős lesz: Blade. A félig ember, félig vámpír karakter főszereplésével a 2000-es évek elején már készült egy trilógia, de nem Welsey Snipes tér vissza, hiszen egy rebootot kapunk, méghozzá Mahershala Ali főszereplésével.

Hivatalos: a Fantasztikus Négyes és az X-Men is érkeznek a Marvel Filmes Univerzumba
A Marvel Studios már javában dolgozik a két szuperhőscsapat megjelenésén.

A listánkban szereplő, a filmes univerzumhoz szorosan kapcsolódó sorozatok ugyanakkor a Disney ősszel startoló streamelős szolgáltatásán, a Disney +-on keresztül lesznek elérhetők, ami a magyaroknak azért nem feltétlenül jó hír, mert a szolgáltatás az induláskor hazánkban még nem lesz elérhető.

A Falcon and the Winter Soldier Sólyom és Bucky Barnes kalandjait követi majd nyomon, míg a WandaVision Wanda Maximoff és Vízió körül bonyolódik, és fel fog bukkanni benne a felnőtt Monica Rambeau is, akit Teyonah Parris alakít. A Loki természetesen Thor féltestvérére koncentrál, míg a Hawkeye Sólyomszem sztoriját görgeti tovább – természetesen az összes sorozat az eredeti színészek közreműködésével kerül majd a képernyőre. A listában szereplő What if pedig egy animációs széria, ami már ismert karaktereket és történeteket fog bemutatni, de kicsavart formában, megmutatva, hogy mi lett volna, ha az események nem úgy alakulnak, ahogy a korábbi filmekben láthattuk őket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik