Kultúra

Orbán Viktor hangját mégis nélkülözniük kell a Sound fesztiválozóinak

Múlt héten derült ki, hogy a Balaton Soundon is levetítik a VOLT fesztiválon nagy port kavart, a rendszerváltás 30. évfordulójáról megemlékező videót, Orbán Viktor beszédével. A Sziget szervezői akkor azt mondták, bár  megemlékeznek a rendszerváltás 30. évfordulójáról, ott nem a videóval, hanem csak egy fotókiállítással teszik ezt.

Orbán Viktor hangja a Soundon is felcsendül majd
A Szigeten csak egy fotókiállítással emlékeznek meg a rendszerváltás 30. évfordulójáról.

Az Index most azonban azt írja, mégsem csendülnek fel a miniszterelnök szavai a szerdán startoló Soundon. A lap megkereste a Sziget Zrt. sajtófőnökét, Vető Viktóriát, miután az első napon nem volt látható az említett kisfilm, a fesztiválozók a Máltai Szeretetszolgálat alapítója, Kozma Imre klipjét láthatták a kivetítőkön, Kozma ebben arról beszélt, hogy nincs még egy olyan nemzet, amelynek tagjai ilyen önzetlenül segítenének a másikon. A nagyjából félperces klipben 1989 környéki, archív fotók tűntek fel, végül pedig megjelent egy idézet, miszerint „Magyarországnak van a legnagyobb szíve”.

Vető Viktória az Indexnek szerdán úgy nyilatkozott, hogy a különböző filmek, bejátszások „az óriáskivetítőn rotációban mennek, ugyanolyan sűrűséggel”, ebből nem lóg ki a rendszerváltás évfordulójáról szóló bejátszás sem.  A második napon azonban már azt mondta, hogy mivel időközben elkészült az emlékvideó második része Kozma atyával, nem is adják többet az Orbános filmet.

Kiemelt kép: Bodnár Boglárka / MTI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik