Kultúra

Orbán Viktor hangja a Soundon is felcsendül majd

Csütörtökön számoltunk be róla, hogy a VOLT fesztiválon, a nagyszínpadon, két koncert között, 7-8 percenként levetítik a kormány hivatalos videóját 1989-ről, melyben Orbán a rendszerváltás utáni szabadságot méltatja. Péntekre már nagy tiltakozások indultak az ellen, hogy a kormánypropagandának semmi keresnivalója nincs a fesztiválon.

Molnár Áron színész-aktivista, vagyis noÁr például lemondta fellépését a VOLT-on, ahova egy, a civil katalizátorokról szóló beszélgetésre hívták meg, valamint arra kérte a többi fellépőt és a fesztiválozókat is, hogy emeljenek szót és hirdessék a propagandamentesség fontosságát ők is.

Kádár Tamás, a VOLT Fesztivált is szervező Sziget Kulturális Menedzser Iroda Kft. vezetője szerint kicsit eltúlzottak a reakciók a videó miatt, írja a hvg.hu.

A Terror Háza Múzeum reklámfilmjében tűnt fel pár másodpercre Orbán Viktor 89-es beszéde, a videót a 30 perces átállások alatt két-háromszor játszották le a Nagyszínpadon. A Terror Háza Múzeummal van egy együttműködésünk, különböző felületen mi is kommunikáljuk a rendszerváltás 30. évfordulóját, ez a videó az egyik eleme ennek. Nyilván relatív kevés beleszólásunk van abba, hogy milyen reklámfilmet készítenek, nem tudjuk cenzúrázni őket, ahogy ők sem minket. De nem érzem ezt annyira vészesnek

– mondta.

Úgy tűnik, hogy nem a VOLT az egyetlen fesztivál, ahol felcsendül a miniszterelnök hangja. A Soundon a VOLT-on is látható reklámfilmet vetítik majd és, bár a Szigeten is megemlékeznek a rendszerváltás 30. évfordulójáról, ott nem a videóval, hanem egy fotókiállítással.

Kiemelt kép: Balogh Zoltán / MTI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik