Kultúra

Élménytér, robotprogramozás és barack a hétvégére

Mit csináljunk a hétvégén? Budapesti és a vidéki programok július 5-7. között.

Kiállítás

Földünk közel hatvanmillió éves történetébe kaphat betekintést az, aki ellátogat Gyöngyösre, az MTM Mátra Múzeumában megnyílt természettudományos élménytérbe. A föld mélyének változásaival, az őstengerek élővilágával, a vulkánok működésével, a jégkorszak majd az ember természetformáló munkájával, valamint napjaink környezeti problémáival ismerkedhet a látogató, eredeti tárgyak és sok-sok interaktív eszköz segítségével.  A tárlat gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt jó szórakozást, játékos ismeretszerzést kínál.

Az élménytér a szorgalmi időszak idején csak hétvégén, iskolai szünetekben hétfő kivételével naponta 9-től 17 óráig látogatható. További információk az élménytér oldalán.

Tábor

A Funside hazánk első délutáni iskolája, ahol nyáron különböző táborokban okosodhatnak tovább a gyerekek. Itt a gyerekek különleges módszerrel tanulnak angolul, beleáshatják magukat a LEGO-filmkészítésbe, elsajátíthatják a robotprogramozás és programozás fortélyait, utóbbit hazánkban elsőként egy Harry Potter ihlette programozható varázspálcával:

Az iskola, ahonnan a gyerekek nem akarnak hazamenni
Programozás varázspálcával, nyelvtanulás korszerű módszerekkel, robotépítés csapatban. Ezek és sok más miatt választják évről évre gyerekek tucatjai a Funside Schoolt, ahol a 21. század már beköltözött a termek falai közé.

Mozi

Toy Story 4 a szeretteinkről való leválásról, a függetlenség kivívásáról és elfogadásáról szól, és több szereplő sorsán keresztül, árnyaltan, és nem utolsó sorban igazán meghatóan járja körbe ezeket a témákat. Igaz, hogy a filmben nincs olyan elképesztő jelenet, mint a harmadik rész nagyszabású pokolvíziója a szemétégetőben, de így is a legjobb animációs film, amire mostanában be lehet ülni a moziba.

Két perc után elbőgtük magunkat a Toy Story 4-en, és azóta is sírunk
A Toy Story 4 a legjobb animációs film, amire mostanában be lehet ülni a családdal. Kritika.

Toy Story 4, 2019, 100 perc, 8,5/10

Vidéki program

Gönci Barack Vigasság Boldogkőváralján június 6-án. A gasztro és zenei programok mellett gyerekeknek szóló programok is lesznek: nemezelés, henna, agyagozás, és sorversenyek, és kültéri játékok. További információk a rendezvény honlapján.

A Gönci Barack Vigasságon nem csak barackkal, de zenei programokkal is készülünk. Július 6-án igazi utcazene hangulatot…

Közzétette: Gönci barack – 2019. június 21., péntek

Ajánlott videó

Olvasói sztorik