Kultúra

Muszlim származása miatt nem repülhetett a Zsivány Egyes színésze

Riz Ahmed néhány nappal ezelőtt egy, a kisebbségi színészek egyenlőtlen helyzetére a figyelmet felhívó, hollywoodi eseményen vett részt. Itt mesélte el, hogy áprilisban azért nem tudott részt venni a Zsivány Egyes – Egy Star Wars történet chicagói közönségtalálkozóján, mert muszlim származása miatt nem akarták felengedni a repülőre.

A színészt a Homeland Security, vagyis a belbiztonsági hivatal emberei nem engedték felszállni a repülőre, de ez szinte már meg sem lepi Ahmedet, elmondása szerint ugyanis 15 éve folyamatosan ez történik vele a reptereken.

[Hassan Minhaj] nyerhet egy Peabody-t, én megnyerhetem az Emmy-t, Ibtihaj Muhammad az olimpiára mehet, de ezek az akadályok szisztematikusak, és nem tudunk velük egyedül mit kezdeni, szükségünk van a segítségetekre. Alapvetően azért vagyok itt, hogy a segítségeteket kérjem, mert elég ijesztő muszlimnak lenni jelenleg, nagyon ijesztő. Sokat tűnődtem, hogy ez lesz az az év, amivel Trump fenyegetőzött, hogy megfognak és kitesznek minket innen, ha nem megfelelő a bőrszínünk

– mondta.

(Huffington Post)

Kiemelt kép: LUCASFILM / PHOTO12

Ajánlott videó

Olvasói sztorik