Kultúra

Szélsőjobboldaliak támadtak a nézőkre egy vetítésen Rómában

Több hollywoodi filmes, például Keanu ReevesWillem Dafoe és Alejandro González Iñárritu is kiálltak a Cinema America nevű, vetítéseket szervező csoport üzenete mellett, miután négy nézőjüket is támadás érte nemrég.

A római, június 16-i szabadtéri vetítésen Paul Schrader A hitehagyott című, 2017-es filmjét láthatták a nézők, de az esemény nem volt zavartalan. Négy férfit kórházba szállítottak, miután néhány egy szélsőjobboldali nézetet valló csapat megtámadta őket, egyiküket azért, mert Cinema America feliratú pólót viselt, amely a támadók szerint antifasiszta üzenetet tartalmaz.

Elfogadhatatlan, hogy még mindig van olyan ember, aki úgy gondolja, hogy az erőszak segítségével fejezheti ki a véleményét… Mi nem tudjuk ezt elfogadni, nemcsak a művészettel és mozi világával, hanem semmivel szemben a világban

– írta közleményben a Cinema Amerikca.

A levelet Alfonso Cuarón, Spike Lee, Guillermo del Toro, Stephen Frears, Jeremy Irons, Debra Winger, Richard Gere és John Malkovich is aláírta többek között.

A szervezet kijelentette, hogy a vetítések nem állnak le, következő alkalommal Bernardo Bertolucci Utolsó tangó Párizsban című filmjét láthatja a közönség.

(IndieWire)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik