Kultúra

Monty Python Cirkusza 50 éve repül

A legendás humorista csapat többek között egy Guinness rekord kísérlettel ünnepelné meg alapításuk 50. évfordulóját.

Az ünneplő tagok szerint „az extrém bolondság korunkban aktuálisabb, mint ezelőtt valaha.” Ebben a szellemben vág neki Michael Palin, John Cleese, Terry Gilliam és Eric Idle az ünnepi időszaknak. A csapat az 1989-ben elhunyt Graham Chapman, és a 2015-ben fronto-temporális demenciával diagnosztizált Terry Jones nélkül kell, hogy ünnepeljen.

Az ünneplés részeként az évforduló napján, október 5-én világrekord felállítást kísérelnek meg a rajongókkal, ahol a cél a legtöbb Gumbynak beöltözött ember gyülekezetének elérése lesz. Aki nem tudná, a gügye Gumby karakterek Monty Python Repülő Cirkuszának olyan visszatérő szereplői, akik fejkendőt, apró bajuszt, hózentrógert, szemüveget és kötött trikót viselnek. Emellett különleges rádiós műsorokban mutatnak be korábban meg nem jelent hanganyagokat, mint például milyen borzalmas dolgok történtek volna a tervek szerint a Gyalog galopp film bátor Sir Robinjával.

Az egy hónapig tartó ünnepi időszakban, amelyet eredeti nyelven „It’s … Monty Python at 50”-re kereszteltek, a BFI Southbank nevű londoni moziban leadják az összes Monty Python játékfilmet, furcsaságot és ritkaságot, a Monty Python összes epizódját megszakítás nélkül, és a tagok egyéb sorozatait és filmjeit is, mint a Waczak szálló és A hal neve: Wanda.

És ha még ez sem elég, az alkalomból Monty Python könyvek évfordulós változatain kívül forgalomba hozzák a Monty Python nagyon bolondos IPA-ját, amelyet szeptember és október között fognak árusítani. Az eseményről további információ a csapat hivatalos Facebook oldalán található.

Az ünneplést némiképp beárnyékolják Cleese legutóbbi szerencsétlen kijelentései, miszerint London már nem is angol város, mellyel sok mindenkit sikerült kiborítania a múlt hónapban.

Kiemelt kép: AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik