Kultúra

Egész napos maratonnal búcsúzik az Agymenők

Sheldonék kalandjai 12 év után érnek véget hétfő este.

Végéhez ért az Agymenők tizenkettedik évada, amely egyben az utolsó is. Az utolsó rész ma megy le a magyar Comedy Centralon, ám a búcsú alkalmából a csatorna már egész nap Agymenők-lázban ég. Már reggel óta korábbi részek futnak a képernyőn (a megújult CC logó helyett az Agymenők logó van kint, vagyis ma valóban Agymenők TV lett a Comedy-ből), 10.00-tól 22.30-ig pedig leadják a teljes 12. évadot az elejétől, amivel így 21.00-ra jut el a történet a finálé dupla epizódjához.

A nagy sikerű amerikai sitcom 2007-ben kezdődött, hatodik évada óta minden évben több mint 18 millió nézőt hozott epizódonként, valamint 46 Emmy-jelöléséből hetet váltott díjra. A szexuálisan frusztrált fiatal tudósok kalandjait feldolgozó széria állítólag azért nem folytatódik, mert a főszereplő Sheldon Coopert alakító Jim Parsons ott akarta hagyni a produkciót, és nélküle úgy gondolták, nem is érdemes folytatni. A színész nyilván nem pénzügyi problémák miatt akart lelépni, hiszen a főszereplők a végére már epizódonként egy millió dollárt kaptak.

Akinek elvonási tünetei lennének, az próbálkozhat az Agymenők spinoffjával, a különc tudós texasi gyerekkorát bemutató Az ifjú Sheldonnal, amelynek első évadától mi nem voltunk elájulva:

Sheldon már gyereknek is iszonyú idegesítő, csak kevésbé vicces
Az Agymenők előzménysorozata nem elégszik meg a konzervnevetéssel, mélyebbre akar ásni az elviselhetetlen zseni gyerekkorában.

Kiemelt kép: Comedy Central

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik