Kultúra

Boggie elmeséli, miért küzdünk, mi fontos és mi lényegtelen

Csemer Boglárka Végtelen című videoklipje a 24.hu-n látható először.

A Parfüm című, nemzetközi figyelmet is keltő videoklipjével ismertté vált Csemer Boglárka (művésznevén Boggie) 2015-ben az Eurovíziós Dalfesztivál döntőjében képviselte Magyarországot, majd az anyaság új inspirációt adott az énekesnőnek: 2016-ban 3 címmel saját kiadásban jelentette meg harmadik szerzői nagylemezét, és az új albummal 2018-ban a világ egyik legjelentősebb zenei showcase-fesztiválján, az SXSW-en is szerepelhetett Austinban.

Új klipjét az a Szilágyi Fanni rendezte, aki legutóbb öt részt is rendezett az Ízig-vérig című sorozatból a Viasaton (Herendi Gáborral dolgozott együtt), és ez egy merőben más stílusú videó, mint Boggie eddigi klipjei:

A Végtelen egy nő lehetséges szerelmeit, párkapcsolatait mutatja be női szemmel. Boggie-t teljesen természetes, natúr, otthoni közegében látjuk ahogy a fiktív emlékei és a valós mindennapi életének momentumai tárul a szemünk elé. Összemosódnak a múltbeli emléktöredéki a jelennel. Ott látjuk a fájdalmas szakításokat, az örömteli pillanatokat, de a sivár hétköznapokat is.

A koncepciót az is befolyásolta, hogy „tele vagyunk válásokkal, félresiklott kísérletezésekkel, sokszor feladjuk, szállunk virágról, virágra, sokszor felelőtlenül, de szabadon. Mit hozott ez a nagy szabadság? Mindenkinek fontos lett a saját boldogsága, előtérbe került az “ÉN”. Ezt mutatja be a klip: mit adunk fel, miért küzdünk, mi fontos és mi lényegtelen.”

Az énekesnő június 24-én a Müpában is fellép a Hey June sorozat keretében, amelyre egy különleges látvánnyal kiegészülő műsorral készül, ahol állandó zenésztársai mellett Molnár Áron noÁr is feltűnik majd vendégként.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik