Kultúra

Megvett egy magyar dokusorozatot az Amazon, egész Amerika láthatja

A Tabukról tabuk nélkül nemzetközi karrierbe kezd.

Már forog a második évad a remek, díjnyertes Tabukról tabuk nélkül című dokumentumfilm-sorozatból, melyet a Spektrum hozott tető alá és az AMC forgalmaz, az első évad részeit pedig hamarosan az észak-amerikai nézők is láthatják, a sorozatot ugyanis megvette az maron, hogy streaming-csatornáján, az Amazon Prime-on futtathassa.

Vajon mit érez a hamvasztó kezelője, ha saját szülője testét tolja be a kemencébe?
Tabukról tabuk nélkül beszél a Spektrum új saját gyártású sorozata, ami haladó tévénézőknek szól, akik nem nyálat csorgatni akarnak a képernyő előtt.

A hatrészes, részenként egyórás sorozatot mi is nagyon szerettük, Thuróczy Szabolcs remekül működött a házigazda-útitárs funkcióban, és a sorozat mind témáiban, mind megvalósításában nagyon erős volt, a bemutatott negyven, mélyen személyes történetben szó esett a halál és a gyász körüli tabukról, a függőségekről, a családi titkokról, a szexuális vágyak tabuiról. A sorozatot a magyar közönség mellett láthatták a cseh és a szlovák nézők is, számos fesztivált megjárt és komoly sikereket ért el, így az Amazon döntése ritka ugyan, de nem meglepő.

Ez az együttműködés ékes példa a Spektrum exkluzív dokumentumfilm-sorozatainak népszerűségére, melyek még több pozitív kritikára, iparági elismerésre és nagyobb nézettségre számíthatnak a kimagasló minőségű gyártásnak és a remek témaválasztásoknak köszönhetően. Mindeközben hatalmas várakozás előzi meg a második évadot, melynek forgatása már zajlik, és amelyet az év második felében láthatnak majd a nézők.

– nyilatkozta a továbbiakról Málnay B. Levente az AMC Networks International – Central and Northern Europe ügyvezető alelnöke. A sorozatot a Spektrum megbízásából az ACG Reklámügynökség készítette, rendezője Pálinkás Norbert, producere Mentes Endre.

Kiemelt kép: Spektrum / AMC

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik