Kultúra

Az oroszok nem láthatják az Elton John-film szexjeleneteit

Június 6-án mutatják be Oroszországban az Elton John életéről szóló Rocketmant, de az ottani nézők nem pont ugyanazt fogják látni, mint mondjuk mi. A helyenként merészebb jeleneteket is bevállaló filmet utolérte a cenzúra, kivágták például a Taron Egerton alakította Elton és menedzsere, John Reid (Richard Madden) 40 másodperces szexjelenetét, valamint a kábítószer- és alkoholfogyasztást ábrázoló jeleneteket is.

Sajnos sejthető volt, hogy nem mindenhol fogadják majd jó szemmel a meleg szexualitást nyíltan ábrázoló filmet, de Elton John ragaszkodott hozzá, hogy a Rocketman mindent bemutasson, hiszen ahogy ő fogalmazott, a szexből és a drogokból is bőven kivette a részét a hetvenes-nyolcvanas években.

Az orosz kulturális minisztérium sajtóosztálya az Interfax hírügynökséggel közölte, hogy a tárca nem kérte a jelenetek kivágását. A Cannes-ban bemutatott film oroszországi forgalmazója, a Central Partnership az Iszkussztvo Kino (Filmművészet) folyóirat online kiadását arról tájékoztatta, hogy a “változtatásokkal” a filmet az orosz jogszabályi környezettel akarták összhangba hozni.

Elton John: Európai vagyok, nem egy angol hülye
Az énekes azt állítja, a brexit óta szégyelli, hogy brit.

(MTI)

Kiemelt kép: BOESL / DPA / DPA PICTURE-ALLIANCE

Ajánlott videó

Olvasói sztorik