Kultúra

A Disney is bojkottálná az abortusztörvényt elfogadható államot

Szerdán írtuk meg, hogy kivonulhat a Netflix Georgia államból, ha elfogadják a komoly vitákat kiváltó abortusztörvényt. Brian Kemp kormányzó május 7-én írta alá a Szívdobbanás-törvény néven ismert szabályozást, mely a terhesség hatodik hete után teljesen megtiltja a művi terhességmegszakítást.

„Rengeteg nő dolgozik a produkcióinkon Georgiában, akiknek a jogait, több millió más nő jogaival együtt, súlyosan szűkíteni fogja ez a törvény” – írta közleményben a Netflix.

Nem sokkal később a Disney is csatlakozott a Netflixhez, írja az nme.com. Bog Iger, a Disney vezérigazgatója a Reutersnek adott interjút, melyben elmondta, számára nagyon nehéz lenne folytatni a munkát Georgiában az abortuszellenes törvények fényében.

„Azt hiszem, sokan, akik nekünk dolgoznak, nem akarnak ott dolgozni és figyelembe kell vennünk a kívánságukat e tekintetben. Egyelőre nagyon óvatosan figyeljük az eseményeket” – mondta, majd hozzátette, hogyha a törvény hatályba lép, nem tudja, mennyire praktikus számukra ott forgatni.

Kiemelt kép: JEAN-PIERRE MULLER / AFP

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik