Kultúra

Fura helyre festette csodás új alkotását Banksy

Máris imádja a nép.

Banksy egy ideje Velencében akciózik, erre utal a néhány nappal ezelőtti Instagram-videója is, melyben a Venice in Oil című képének összeállítását és az arra kapott reakciókat rögzítette: a képen egy gigantikus óceánjáró áll a Canal Grandén a gondolák között, különösebb találgatás nélkül megfejthető, hogy a művész a túlturizmussal kapcsolatban fogalmaz meg kritikát. Legújabb műve szintén Velencében készült el, egy lerobbant ház falán, annyira közel a vízhez, hogy alighanem csónakból készült. Egy kislányt ábrázol mentőmellényben, jelzőfáklyával a kezében – egy városban, amit napról napra egyre jobban veszélyeztet a vízszint-emelkedés.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Banksy (@banksy) által megosztott bejegyzés, Máj 24., 2019, időpont: 5:30 (PDT időzóna szerint)

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

. Setting out my stall at the Venice Biennale. Despite being the largest and most prestigious art event in the world, for some reason I’ve never been invited.

Banksy (@banksy) által megosztott bejegyzés, Máj 22., 2019, időpont: 8:01 (PDT időzóna szerint)

A festmény május 10-én fedezték fel, nem messze a Santa Margherita tértől. Az alkotásnak nem örül mindenki: míg a többség reméli, hogy sokáig nem esik baja, addig néhányan a város és történelme megcsúfolásának tartják. Az alkotás már a Google térképen is szerepel.

Kiemelt kép: Giuseppe Cottini/NurPhoto/Getty Images

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik