Kultúra

Hétvégi programajánló

Mit csináljunk a hétvégén? Budapesti és a vidéki programok május 17-19. között.

Fesztivál

Sehol máshol nem kóstolható fogások a csütörtökön nyíló Gourmet Fesztiválon. A fesztivál idei tematikája, a paprika, a sercli és a sör hármasa a legnívósabb éttermek séfjeit is megihlette: a két Michelin-csillagos Onyx kenyérfagylalttal készül, a friss csillagos Babel már klasszikusnak számító szarvasgombás tojásos nokedlivel. Az országban először lehet megkóstolni, milyen ízeket hoz ki az alapanyagokból a népszerű főzőműsorból ismert Rácz Jenő, aki tőkehala mellett espelette-i paprikával készített kacsamellel és saját sajttortájával is bemutatkozik.

A fesztivál honlapján már a teljes menü letölthető. A négynapos fesztivál napijegye elővételben 4.600 forintba, a bérletek 9.300 forintba kerülnek, mindegyikhez többféle bor-, whiskey és sörkóstoló, Spiegelau kóstolópohár és finom street food falatkák is járnak.

Futóverseny

Egy nap a nőkért – az ország legszebb futóversenye: Mi lehet a feltöltődésre, kikapcsolódásra, inspirálódásra vágyók legegyszerűbb, egészséges és sportos megoldása? Természetesen a futás. A Budapest Sportirodánál (BSI) már 24. éve hagyomány, hogy májusban a női futásé a főszerep. Az ALDI Női Futógála idén is a Népligetbe várja a szebbik nem sportos képviselőit, gyerekektől, felnőtteken át egészen az idősebb korosztályig.

Nem a fogyás miatt futnak ezek a nők, nekik ez sokkal többet jelent
Futni menő. Egészséges, frissít, kondiban tart és meditációnak sem utolsó. Nem kell hozzá semmi, csak egy pár kényelmes futócipő, meg egy szabadidőruha. Minden más, például a pulzust, távot, sebességet mérő kütyü már csak extra.

Május 19-én 24. ALDI Női Futógála. A nevezés és információk: www.futanet.hu

Vidéki program

Dunakanyar Motoros Majális május 17-19. között Vácon. A rendezvény ingyenes, a részletes programokról bővebben a esemény Facebook-oldalán.

+Ezt pedig írd be a naptáradba

Nyit a LUPA: május 17-én megnyitja kapuit „Budapest tengerpartja”, a Lupa Beach.  Bár a jó idő még várat magára, de a hónapban családi-, gasztro- és sportrendezvények várják a látogatókat. A tematikus városi napokon a környező települések lakosainak lesz lehetőségük bemutatni a kulturális – és sportéletüket. Május 18-án Pomáz nyitja, majd másnap Szentendre mutatkozik be a Lupán, de a közeljövőben Óbuda-Békásmegyer vagy Budakalász lakosainak is lesz lehetőségük egy-egy ilyen napra. Ezen alkalmakra a helyi lakcímkártyával rendelkezőknek ingyenes lesz a belépés.

A Lupa sportprogramja május 18-án indul a Decathlon Strandröplabda Kupa első fordulójával, másnap pedig amatőr strandröplabda tornával, de lesz majd a nyár során tó átúszás, strandkézi, strandfoci, vízilabda, amerikai foci, négytusa és megannyi izgalmas verseny a Lupa profi sportpályáin és már megnyitott a Lupa egyedülálló wakeboard pályája, a LupaWake is. 26-án a Gyereknapon az apróságoké lesz a főszerep, több helyszínen változatos programokkal és ezen a napon a gyerekeknek ingyenes belépővel. Az előszezont az I. Lupa Beach Gasztro Feszt zárja.

Június 1-én pedig már indul a főszezon és ekkor nyílik meg a Lupa másik része, a küllemében és tartalmában is teljesen megújuló, de továbbra is kedvezményes áron látogatható Öböl Strand.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik