Kultúra

Egykori barátja és üzlettársa bántalmazhatta Stan Lee-t

Több rendbeli, idős emberekkel szembeni visszaélés a vád a férfi ellen, aki Stan Lee életét is megkeserítette.

A Los Angeles-i bíróság vádat emelt Stan Lee egykori üzlettársa, bizonyos Keya Morgan ellen, aki a Marvel képregények atyját is bántalmazhatta – írja a Reuters. A vád visszaélés idős ember, konkrétan Stan Lee sérelmére: bebörtönzés, csalás, hamisítás és sikkasztás is van a bűnlajstromán, mindezt tavaly nyáron követte el Lee ellen, aki ekkor 95 éves volt. Morgan ellen elfogatóparancs van érvényben.

Az akkor 41 éves Morgan memorabiliákat gyűjtött, így került kapcsolatba Lee-vel, később közeli barátságba sodródtak, és valamiféle munkakapcsolat is volt közöttük, az nem teljesen egyértelmű, hogy milyen, de Morgan sokat volt Lee mellett, bejárása volt az otthonába, és a pénze egy részéhez is hozzáfért. A közeli viszony egy ponton elkezdett megromlani, Morgan a 2018-as évben egyre-másra került szembe Lee-vel és ennek nyomán a hatóságokkal, többször riasztotta hamis információkkal a 911-et, végül Stan Lee lányának kérésére távol tartási végzést léptettek érvénybe ellene. Mindez az után történt, hogy Morgan megpróbálta rátenni a kezét Lee Hollywood Hills-i otthonára, biztonsági őröket vett fel, hogy a rokonokat és kollégákat távol tartsák a háztól, Lee-t pedig tavaly június 8-án éjfélkor elvitte a házból egy lakásba. 

Keya Morgan ügyvédje nem reagált a mostani hírekre, tavaly viszont Morgan minden vádat tagadott, boszorkányüldözésnek nevezve az ügyet, amit Lee lánya generált, mert nem bírta elviselni, hogy Lee annyira kedveli őt. Akárhogy is, a távol tartási kérelmet a bíróság elfogadta, így Morgan sem Lee, sem lánya közelébe nem mehetett. Stan Lee életének utolsó időszakát az idős korral járó nehézségek keserítették meg, rosszul látott és hallott, befolyásolható volt és a rövid távú memóriája sem volt megbízható. A Marvel képregények atyja 2018 novemberében halt meg.

Kiemelt kép: Albert L. Ortega/Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik