Kultúra

A Linkin Park frontembere látszólag jól volt, ezért is sokkolt mindenkit, amikor öngyilkos lett

Chester Bennington özvegye beszélt az énekes halálát megelőző időszakról.

Azt hittük, rendben van. Nem tudom elégé hangsúlyozni ezt. Akik ismerték Chestert, azok látták, hogy nagyon jól volt, jó állapotban volt.

Talinda Bennington, a Linkin Park 2017 júliusában elhunyt énekesének felesége az ABC News Élet Öngyilkosság Után című, a gyászfolyamat feldolgozását segítő podcastjában beszélt az énekes halála előtti időszakról kiemelve, hogy épp ezért érte olyan váratlanul a zenész halála azokat, akik ismerték őt. Chester özvegye elmondta azt is, hogy komoly erőfeszítéseket tett annak érdekében, hogy ne ragadjon bele a kétségbeesésbe férje halála után, ebben pedig sokat segített az, hogy a közösségi platformokon kapcsolódni tudott gyászoló rajongókkal.

Elmondták, mennyire szomorúak, és mennyire úgy érzik, hogy nem képesek tovább menni, mert Chester sem volt képes, és tudtam, hogy Chester ezt akarta volna legkevésbé.

Így Talinda egy ponton elkezdett reagálni ezekre a posztokra, és elkezdte kapacitálni arra a rajongókat, hogy segítsenek egymásnak kimászni a gyászból, és emeljék fel egymást. Elmondása szerint a dolog bevált, látványosan elkezdtek egymással kapcsolódni a lesújtott rajongók, és ez neki is sokat segített, bár sok dologra még most sem képes, így például Linkin Park dalokat nem tud hallgatni azóta.

A hátsó ülésről is előrenyúlok, hogy eltekerjem a rádiót, ha kell, kiugrom a kocsiból. Zsigeri reakció ez, ami a mai napig megmaradt. Egyszerűen túlságosan fáj.

– mondta el a műsorban. Talinda Bellignton most civil szervezetekkel dolgozik együtt egy mentális egészséggel foglalkozó fesztivál megszervezésén. Férjét, Chester Benningtont 2017. július 20-án találták holtan, akkor negyvenegy éves volt.

Kiemelt kép: Daniel Knighton/FilmMagic / Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik