Kultúra

Nincs semmi baj a kövér Thorral, elvégre most lett belőle ember

Nemrég mi is foglalkoztunk a Bosszúállók: Végjáték legmegosztóbb elemével, a kikerekedett Thor és a PTSD problémájával. Sokan nem értettek egyet Chris Hemsworth karakterének humoros oldalával, vagy az elhízott istenség gondolatával. Fatshaminget (amikor valakit a testsúlya miatt kezdenek ki nyilvánosan) kiáltottak.

A Marvel viccet csinált Thor tragédiájából, és vele a nagyon is valóságos mentális betegségekből
Jókat nevettünk a Bosszúállók: Végjátékban azon, hogy mivé lett a viharisten Thor. Pedig ebben a történetszálban óriási potenciál volt. Minimális spoilerek a cikkben. 

A Buzzfeed most összegyűjtötte az alkotókkal készült interjúkat, amiből kiderült, hogy szerintük nincs semmi gond Thor alkatával, és azzal, hogy nevetünk rajta. Csak az emberi oldala került elő. A forgatókönyvírók, Christopher Markus és Stephen McFeely a Vulture-nek elmondták, hogy Thor kilói csak az állapota egyik részét mutatják.

Mindannyian megszoktuk, hogy Chris Hemsworth egy élő istenség. De amikor előjött a maszkjával, már nem volt az. Istenem, milyen egy bárgyú duci férfi volt! Valahogy úgy nézett ki, mint amikor én leveszem a felsőm. Thor életében először ember lett.

Stephen McFeely pedig a Los Angeles Timesnak hangsúlyozta, hogy Kövér Thor nem azért született, hogy egy élő céltábla legyen a poénoknál, és éppen ezért nem is szerették volna visszaváltoztatni a kockákat egy pillanat alatt. „Nem akartuk a súlygyarapodást egy olyan állapotként bemutatni, amin túl kell lendülni. Hogy Thor meghízott, és fogyóznia kell. Nem, el kell fogadnia magát, úgy, ahogy van.”

Kiemelt kép: Alberto E. Rodriguez/Getty Images for Disney

Ajánlott videó

Olvasói sztorik