Kultúra

Minden mozit letarol a Bosszúállók: Végjáték

Rekordidő alatt lépte át a kétmilliárd dolláros álomhatárt.

A Bosszúállók negyedik része, amely 22 Marvel-szuperhősfilm végére tesz pontot hozza üzletileg az elvárt szintet: a hazai piacon, az Egyesült Államokban és Kanadában 145,8 millió dollárért, a nemzetközi piacokon 282,2 millió dollárért váltottak jegyet forgalmazása második hétvégéjén, és ezzel elérte a 2,2 milliárd dolláros globális bevételt a Disney becslése szerint.

A Végjáték egyike azon öt filmnek, amely eddig elérte ezt a bevételt, és máris minden idők második legnagyobb jegybevételű filmje a 2,8 milliárd dollárt forgalmazó Avatar után. James Cameron űreposza azonban 47 nap forgalmazás után lépte át a bűvös kétmilliárd dolláros határt, míg Vasemberéknek csak két hét kellett ehhez. A Végjátékról írt kritikánkat itt olvashatja:

A május első hétvégéjén bemutatott filmeknek szinte csak morzsák jutottak a jegybevetélekből, a Meagan Good, Dennis Quaid, Michael Ealy főszereplésével fogatott The Intruder című filmdrámára 11 millió dollárért váltottak jegyet, a Charlize Theron, Seth Rogen főszereplésével készült Csekély esély című vígjáték 10 millió dollárt forgalmazott – írja az MTI.

Kiemelt kép: Fórum Hungary

Ajánlott videó

Olvasói sztorik