Kultúra

Magyar thriller lett a külföldi közönség kedvence

Ujj Mészáros Károly új filmjét szerették a bűnügyi filmek nemzetközi fesztiválján.

Ujj Mészáros Károly legutóbbi filmje, az X – A rendszerből törölve lett a közönség kedvence Belgiumban. A vasárnap véget ért bűnügyi filmek nemzetközi fesztiválját 13. alkalommal rendezték meg Liège-ben. Április 2-5. között mintegy 100 vetítésen 60 krimit, thrillert és bűnügyi filmet vetítettek a belga nagyváros népszerű filmfesztiválján.

Akárcsak a rendező előző filmjében, a nagy sikerű Liza, a rókatündérben, itt is Balsai Móni a főszereplő, további szerepekben pedig Schmied Zoltán, Kulka János, Básti Juli, Szirtes Ági, Olasz Renátó és Szabó Győző is látható.

A Filmalap támogatásával készült film premierje az A-kategóriás varsói fesztiválon volt októberben, majd elnyerte a braunschweigi nemzetközi filmfesztivál fődíját és a legjobb forgatókönyv díját a Fantasporto-n Portugáliában. A filmet tavaly ősszel mutatták be a hazai mozik, 37 ezren váltottak rá jegyet, mi finoman szólva nem rajongtunk érte. Ujj Mészáros Károllyal készült interjúnkat itt, a Kulka Jánossal készültet itt, a Schmied Zoltánnal készült interjút pedig itt olvashatják.

Kiemelt kép: InterCom

Ajánlott videó

Olvasói sztorik