Kultúra

Kik ezek a röhejesre maszkírozott alakok az RTL Klubon, és mit akarnak?

Az RTL Klub a mindig stabil Konyhafőnök mellett bepróbálkozott egy ősi realityvel, amikor a jól futó cégek tulajdonosai beépülnek a dolgozók közé, hogy felderítsék a gyengébb pontokat, és rájöjjenek, bizony kemény meló a napi mókuskerék. Már ki is ment a formátum a divatból, mire az RTL Klub úgy érezte, elérkezett az idő, hogy belelássunk a méltán népszerű Pizza King és a karton Majka kulisszái mögé. A Főnök inkognitóban legalább olyan komolyan vehető és hihető, mint az elmaszkírozott tulajdonos.

Mindenekelőtt a főnök inkognitóban pizzaszakácsként vagy futárként.

Fotó: RTL Klub

A főnök inkognitóban vásárlóként, alvó kutyával a kisszobában.

Fotó: RTL Klub

Ezek után csak annyi kérdésünk lenne, hogy miért? Ki gondolta a csatornánál, hogy megéri az egyórás Pizza King-reklám? Rég röhögtünk ennyit, de maradjunk annyiban, hogy kínunkban, és nem a jó poénok repkedtek az emberméretű gyroshús és a téglányi kelt tészta mellől. A műsor lényege, hogy a főnök álruhában, álszakállal, álfejjel elvegyül a pórnép között, hogy belelásson a cég működésébe rendesen, majd a végén lerántja a leplet a turpisságról, hogy igazából nem is a sajátja volt a raszta, és a piercinget is csak ragasztották. Levonja a tanulságot, egyeseket megjutalmaz, másokat megfenyeget, és ami a legfontosabb, a főnök egy új ember lesz. Egy új, jóságos uralkodó, jelen esetben a tésztaszörnyek birodalmában.

A mese mindig ugyanaz, az újoncnak eladott tulajt elvileg egy dokumentumfilm miatt követik a kamerák. Senki nem sejt semmit, nincs beavatva, és még véletlenül sem teszi fel hangosan a kérdést, hogy a túlkoros gyakornoknak miért folyik le a feje. Az szintén általános, hogy doksit – nem a Chef’s Table-t, az tuti – forgatnak a konyhában. Innen startolt a Főnök inkognitóban első adása is. A jól szituált Pizza király átvetette a vállán a batyuját a hamuban sült pogácsával, hogy szerencsét próbáljon. Elment Mátyás királykodni, hogy bölcsen jutalmazza meg a népet, és igazságosan adja ki az útját annak, aki rászolgált. Pizza király feltétezőként kezdte: azonnal ámulatba ejtette, ahogy a szegény ember fia alázatosan tanítgatta, hogyan használja a mérleget, mennyi sonka és gomba megy a songokura. A pihenőben megosztották a vacsorát, és egyből kiöntötte a kolléga a szívét, hogy ő bizony egyszer egy saját helyet nyitna. Majd egyszer, ha már megszolgálta rendesen Pizza királyt.

Fotó: RTL Klub

A Pizza Király másnap egy Toyotával járta a köröket, ölében a meleg pizzával, hogy egy újabb szívszorító történetet ismerjen meg alig pár óra ismeretség után. Az egyik futár fasírtban van az asszonnyal, a sok feszültség oka pedig, hogy már olyan nagyon, de nagyon régen szeretnének gyereket. A lombikprogram viszont drága. Pizza pizzát, szó szót követett, mire beesteledett, és Pizza király megfáradtan hazatért.

Másnap csirkét csomagolt rizzsel, élesztővel dagasztott tésztát, mire ráeszmélt, hogy a népe az áramszünet alatt is halmozza a hűtetlen sajtot, és kesztyű nélkül nyújtja a tésztát. „Hallatlan” – gondolta magában, és bosszúból egy kancsó vizet öntött a dagasztógépbe, hogy számon kérhesse a hanyag szakácsokat. Tűrt és nyelt, amíg a gombóc túl nagyra kelt a torkában. A kamerákat kis híján kikapcsoltatta, a barnító is felmondta a szolgálatot, és úgy döntött, nem akar többé a helyén maradni. Összehívta a csapatot, álruháját levetette, de igazságosan megkegyelmezett az üzletvezetőnek. Vezetői tanfolyamra küldte, kitaníttatta, hogy legközelebb jó nagyra dagadjon az a pizza. Pizza király úgy eltelt saját bölcsességével, hogy a szegény ember fiáról saját pizzát nevezett el, megtakarítási számlát nyitott neki, a futárnak meg kifizette a lombikot. Itt a vége, fuss el véle. Mindenki boldogan élt, míg a pizza kerek és vastag maradt.

Így volt, mese volt, talán igaz se volt. A jövő héten újra találkozunk.

A Főnök inkognitóban című műsor hétfőnként megy este tíztől. 

Kiemelt kép: RTL Klub

Ajánlott videó

Olvasói sztorik