Kultúra

Pásztor Erzsi először beszélt rákbetegségéről

A színésznő már túl van a betegségen, épp azért állt nyilvánosság elé, hogy elmondja, 80 felett is meg lehet gyógyulni.

A nyolcvanhárom éves Pásztor Erzsi betegségéről ugyan lehetett tudni, ám eddig nem közölt róla részleteket. Most azonban a Blikk kiszúrta, hogy a színésznő a Rákgyógyítás című ingyenes lapnak adott egy interjút a témában épp azért, mert már jobban van, és abban bízik, példájával erőt adhat sorstársainak.

Korábban jobbnak látta, ha nem megy bele a részletekbe, mert nem akarta, hogy erről beszéljen boldog-boldogtalan, ám most már nem titok: végbélrákkal küzdött. Tuti tippje ugyanakkor nincsen, orvosait, és saját vidám természetét említette a gyógyulás lehetséges okai között. Mint elmondta, úgy derült ki, hogy beteg, hogy vérzést tapasztalt, és keresztlánya, aki ápolónő, rögtön orvoshoz vitte, orvosa pedig még a mintavétel előtt biztosra vette, hogy a daganat rosszindulatú. Akkor még egész jól fogadta a hírt, sőt, sokáig még dolgozni is tudott, ám ahogy a kezelések egyre több erőt vettek ki belőle, úgy romlott a kedves és az erőnléte is, rengeteget fogyott, egy időre pedig sztómazsákot is kapott, kollégája és jó barátja, Székhelyi József halálhíre épp ebben a legnehezebb időben érte, és nagyon megviselte. A rémálomnak tavaly augusztusban lett vége.

Augusztus végén meg lehetett csinálni a visszaültetést, azt követően hétről-hétre, szépen fokozatosan visszatért az életerőm. Ma pedig itt vagyok, újra súlyomnál, tettre készen. Három fővárosi színházban játszom, a Játékszínben, a Turay Ida Színházban és a Karinthyban. Hetente fellépek, tudnék akár többször is.

Kiemelt kép: TV2

Ajánlott videó

Olvasói sztorik