Kultúra

Johnny Depp állítólag el akarta vágni exfelesége filmes karrierjét

Johnny Depp már két éve, hogy elvált Amber Heard színésznőtől, de azóta se nyugszik. Perről perre száll, és most két keresetben (az elég bonyolult jogi szálakat a Hollywood Reporter bogozta ki) is bíróságra jár, és beidéztette többek között volt feleségét, Heard utána következő pasiját, Elon Muskot, és a Warner Bros. volt elnökét,  Kevin Tsujiharát is. Deppnek nagyon sok a sérelme, nem tud beletörődni, mennyi pénzt vesztett a szakításkor, volt ügyvédjével sincs kibékülve, és rágalmazásért perli Amber Heardöt 50 millió dollárra (~14,2 milliárd forint).

Így lett kínos ripacs Hollywood legmenőbb sztárjából
Johnny Depp 55 éves lett, de sok oka nincs rá, hogy ünnepeljen. Vajon sikerül feltámasztania karrierjét?

Utóbbi ügynél az a legfontosabb kérdés, hogy ki bántalmazott kit. Heard ugyanis azt állította – és támasztotta alá bizonyítékokkal –, hogy exférje rendszeresen bántalmazta verbálisan és fizikálisan, főleg részegen. Depp azonban az ellenkezőjét mondja, miszerint előfordult olyan is, hogy a színésznő egy letört üveggel rontott rá. Itt 50 millió dollárról van szó, de Depp minden oldalról bebiztosítja magát. Beperelte ugyanis korábbi ügyvédjét, Jake Bloomot  – akivel évtizedeken át dolgoztak együtt –, hogy más képviselőkkel együtt (de csak Bloomot perelte be) hibásan javasolták, hogy állapodjon meg Amber Hearddel. 2017-ben 5,5 millió dollárban (11,5 milliárd forint) egyeztek meg, amit Johnny Deppnek jótékony célokra kellett fordítania.

A volt ügyvédet Depp ezen kívül azzal vádolja, hogy szerződés nélkül vett fel 30 millió dolláros (18,5 milliárd forint) gázsit. A tárgyalásokon a rengeteg tanú mellett Kevin Tsujiharának el kell mondania, hogy Depp tényleg meg akarta-e akadályozni, hogy Amber Heard az Aqauamanben szerepeljen. Állítólag Heard egy másik, meg nem nevezett produkciótól szintén elesett a válás hírének pillanatában. Valószínűleg ha így van, akkor sem lehetett volna könnyű feladat kizárni Heardöt a Warner szuperhősös filmjéből, hiszen az előkészületek 2016-ban, egy hónappal azelőtt kezdődtek, hogy benyújtották volna a válókeresetet.

Aquaman: félisten, biotitán, szörfoktató
Az új szuperhősfilm talán könnyű drogok hatása alatt élvezhető igazán. Kritika.

Kiemelt kép: Stefania D’Alessandro / WireImage / Getty Images 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik