Kultúra

Húsvétvasárnap támad fel új lemezével a Mörk

Nálunk hallható először a Mörk új albuma, a The Resurrection of Mörk.

Megjelent a Mörk zenekar legújabb lemeze, melyet vasárnap este az A38-on mutatnak be. A The Resurrection of Mörk a négytagú, saját bevallása szerint pszichedelikus soult játszó együttes második stúdióalbuma, amit nemcsak digitális formátumban, hanem duplabakeliten is be lehet majd szerezni.

Az első EP számait mindannyiunknál egy depresszívebb időszak előzte meg, teljesen természetes, hogy az emberek, így persze mi is foglalkozunk nyomasztó témákkal. De az is természetes, hogy ezeken egy idő után túllendülünk és ismét egy érzelmi hullámhegy következik: ennek a lenyomata a The Resurrection of Mörk. Bár nagyon eklektikus, mégis egy vezérfonal, a felszabadultság témájára felfűzött dalok kerültek erre a részre. A lemeznek ezen felén sok olyan dolog történik, ami igazán Mörkös, beleszámítva a közös, szabad improvizációból született dalokat is. Minden dalt együtt hangszerelünk és fejtünk meg, veszünk fel és keverünk meg a stúdióban

– mondta el Zentai Márk énekes a konceptalbumról és a lemezbemutató koncertről.

A zenekar már két videót is forgatott az új anyag dalaiból. Nemrég egy élő koncertvideóval mutatták be a You and Me-t, a héten pedig All I Need című számuk vált elérhetővé.

Az öt évvel ezelőtt alakult Mörk aktív és izgalmas időszakot tudhat maga mögött. A zenekar ősszel mutatta be The Death of Mörk című új lemeze első felét, klipet forgatott Tenki Rékával és Keresztes Tamással, valamint új videót készített a németországi Leverkusener Jazztage-en való fellépésükről.

Az együttes a lemezbemutató után sem áll meg, ismét német turnéra indul, mielőtt nekivágnak a hazai fesztiválszezonnak.

Egy magyar zenekar, ami Németországban találta meg a közönségét
A Mörk öt éve alakult, pszichedelikus soul-t játszik, és egy tipikus feltörekvő zenekar. Elkísértük őket németországi turnéjukon.

Kiemelt kép: Mörk

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik