Kultúra

Hétvégi programajánló

Mit csináljunk a hétvégén? Budapesti és a vidéki programok április 12-14. között.

Mozi

Shazam a képregény történelem egyik olyan klasszikus hőse, aki hosszú évekig nem találta a helyét a piac sűrűjében. A szegény ember Supermanje, már csak hányattatott előélete miatt is megérdemelte, hogy egyszer s mindenkorra bebizonyítsa: igenis van helye az A-kategóriás hősök között, ráadásul kijelenthetjük, a Shazam! ugyanis minden, ami a DC korábbi filmjei nem!

A Shazam! simán a legjobb DC-film eddig
Persze azért ilyen mezőnyben ez nem nehéz.

Színház

Amit a Rozsdatemető 2.0 csinál, az tulajdonképpen nem újdonság. A huszadik század eseménydús történelme családtörténeten keresztül megmutatva, ráadásul a legtipikusabb budapesti magyar család szemszögéből nézve. Velük történik mindaz, ami az elmúlt száz év története, de hiába minden vihar, a családot nem rángatja ki megátalkodott kisemberségéből se csapás, se öröm, semmi. Mindeközben jól szórakozunk, és nevetünk, hiszen önmagunk, családtagjaink, ismerőseink, közeli-távoli rokonaink karikatúráit nézzük a színpadon, amint átcsetlenek-botlanak az életen.

Mindegy, hogy végig tapos rajtunk a történelem, amíg van kivel túrós csuszát enni
Éles, keserű humorral rajzol személyes történelemkönyvet a Katonában a Rozsdatemető 2.0.

Fejes Endre – Tasnádi István: Rozsdatemető 2.0 / Katona József Színház, bemutató: 2019. március 9.

Fesztivál

Április 12-14 között jön a 2. Cinemira Nemzetközi Gyerekfilm Fesztivál az Akvárium Klubban. A Cinemirán közel száz gyerekeknek szóló rövidfilm, kaszkadőr és sminkes workshopok, Macskafogó és Vízipók várja a gyerekeket! A Cinemira az egyetlen kifejezetten gyerekeknek szóló nemzetközi filmfesztivál Magyarországon. A három napos gyerekfilm ünnepen 4-14 éves korig mindenki talál magának filmet az óránként induló vetítéseken. A fesztivál teljes ideje alatt Kölyök Film + Dizájn vásár várja a családokat az Akvárium Klub előterében.

Foglald le helyed a workshopokra itt: kidfilmfestival.hu/program/film-workshops-for-children/

Jegyek: kidfilmfestival.hu/visitors/tickets/

További információk: www.facebook.com/events/643401866117982/

Vidéki program

Gyulai Pálinkafesztivál: 2019. április 12. és 14. között rendezik meg a Dél-Alföld egyik legnagyobb gasztronómiai rendezvényét, a 20. Gyulai Pálinkafesztiválon az italok mellett számos programot kínálnak. További információk a fesztivál honlapján.

+Ezt pedig írd be a naptáradba

Újra Budapesten lép fel a Despacito énekese: augusztus 17-én, szombaton este 8 órakor a Papp László Budapest Sportarénában lép fel Luis Fonsi.

Újra Budapesten lép fel a Despacito énekese
Luis Fonsi augusztusban lép fel a Papp László Budapest Sportarénában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik