Kultúra

Hétvégi programajánló

Mit csináljunk a hétvégén? Budapesti és a vidéki programok április 5-7. között.

Mozi

Egyszerre szól az igaz történet egy szenvedélyes szerelemről, egy birtokló kapcsolatról, emancipációról és az egyik leghíresebb francia írónőről, akinek azért kellett küzdenie, hogy egyáltalán az ő neve szerepeljen a saját regényei borítóin. A filmet ráadásul Budapest utcáin forgatták. Érdemes megnézni, érdemes tanulni belőle.

Nem lehet csak úgy, egyik napról a másikra otthagyni egy zsarnoki férjet
Akár legyinthetnénk is, hogy Keira Knightley már megint egy kosztümös filmhez adta az arcát, de a Colette-et nem lehet ennyivel elintézni. Tanulságos igaz történet egy sokáig elnyomott írónőről.

Colette, angol-amerikai életrajzi dráma, 2018, 24.hu: 7,5/10

Színház

A gyerekeket, kamaszokat érintő cyber- és egyéb bullyingról már elkezdtünk beszélni, de arról már kevésbé, hogy a jelenség nem ér véget a kamaszkorral, csak elköltözik, tovább megy a munkaerőpiacra. Az internetes kommentkultúra finomított, hús-vér formában űzött formája pedig az irodákban folytatódik tovább. Erről szól A Radnóti Színház új darabja, a Glóoria. A helyszín egy átlagos New York-i magazinszerkesztőség, valamikor a 2010-es években, ahol egy csapat késő húszas éveit töltő asszisztens űzi a munkaidőben űzhető munkakerülést, ki hogyan:

Az ámokfutó tömeggyilkosokat mi magunk teremtjük
Döbbenetes erejű tükröt tart a mai irodai munkakörnyezetnek, az elszigetelődésnek, és a hullarabló szórakoztatóiparnak a Radnóti új darabja, a Gloria.

A Radnóti Színház előadása a Tesla Loft termében. Bemutató: 2019. március 9.

Vidéki program

Tavaszi Etyeki Piknik: Az Etyeki Pikniket évszakonként rendezik meg a Gasztrosétányon az adott időszakra jellemző, szezonális sajátosságokkal. Az idei programról bővebben a rendezvény Facebook-oldalán vagy a weboldalukon.

https://www.facebook.com/etyekipiknik/photos/a.122916377782812/2562119093862516/?type=3&theater

+Ezt pedig írd be a naptáradba

Gyulai Pálinkafesztivál: Gyula a pálinka fővárosa,  20. fesztiválnak ad otthont a város, a várkert 2019. április 12-14. között. A programokról, fellépőkről további információk a rendezvény Facebook-oldalán vagy a weboldalukon.

Sokan érdeklődtök a jegyárak, jegyvásárlás kapcsán…Fontos információ, hogy a jegyeket elővételben is…

Közzétette: Gyulai Pálinkafesztivál – 2019. március 22., péntek

 

Kiemelt kép: Vertigo Média Kft. 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik