Kultúra

A Barátok közt egykori színésze lett a Rádió 1 egyik vezetője

A Media1 értesülése szerint regionális vezető lett márciustól a Rádió 1 hálózatnál Halász Gábor, akit a legtöbben a Barátok közt Hoffer Misijeként ismertek meg. Halász 1998 és 2002 közt alakította Hoffert az RTL Klub napi sorozatában, majd aki 2002 és 2005 között a TV2-nél dolgozott, 2006 óta pedig a Zala megyei Kiskutas polgármestereként is ismert, emellett 2009 óta vezette Keszthelyen és Nagykanizsán a Helikon Rádiót, mely az elmúlt években elég komoly csatát folytatott a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsával.

A Helikon Rádió keszthelyi és kanizsai frekvenciáit elvette a grémium és az akkoriban Andy Vajna kormánybiztos vezette Rádió 1-nek adta. Egy darabig úgy tűnt, még akár nyerhetnek is a helikonosok a testület ellen, de végül a Helikon Rádió mindkét frekvenciája, a Nagykanizsa 95,6 MHz és a Keszthely 99,4 MHz is a kormányközeli Rádió 1-nél landolt.

A Media1 azt írja, Halász kinevezése a Rádió 1-nél azért is érdekes, mert amikor még a Helikon Rádiónál dolgozott, a Rádió 1 egyik kritikusaként hallották őt beszélni többen, kifogásolta például a Rádió 1 agresszív terjeszkedési módszereit.

Halász Gábor a Media1 megkeresésére nem reagált.

Kiemelt kép: TV2 (Archívum)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik