Kultúra

Istenes Bence piros melegítőjéről szólt a Televíziós Újságírók Díja gálája

No meg persze a díjazottakról, akik között ugyancsak voltak meglepetések.

A megszokott családias hangulatban telt a Televíziós Újságírók Díja gálaestje, melyen nem mellesleg a díjakat is átadtuk – mivel a 24.hu is benne van a zsűriben. Mivel nem nagyon van máskor lehetőség ilyen teljes körben összejönnie a tévés szakmának, marketingeseknek, PR-osoknak és a velük érintkező újságíróknak, a gála rendre a „magunk között vagyunk”-elvet képviselve kerüli a karót nyelt, nyakkendős stílust, belefér a nem teljesen irodalmi nyelvhasználat, és így tovább. Ezzel együtt az azért meglepte az egybegyűlteket, amikor a műsorvezető kategória jelöltjeként és úgy általában az RTL képviseletében is jelen lévő Istenes Bence egy piros melegítőben érkezett meg a kisestélyis-öltönyös eseményre. És bár voltak elérhető öltözők, láthatólag eszébe sem volt átvedleni valami elegánsabba, így egy fociedzésre igyekvő hatodikosra emlékeztetve csinálta végig az estét, becsületére legyen mondva, jól tűrte az outfitjével kapcsolatos sűrű élcelődéseket.

A DTK: Elviszlek magammal is díjat kapott. Fotó: Televíziós Újságírók Díja

Ettől eltekintve a szokásos mederben folyt az este, az egyetlen új elem az Oscar-gálán szokásos megemlékezés a szakma közelmúltban elhunyt képviselőiről: Baló Györgyre és Andy Vajnára egy dallal emlékeztünk, majd kezdődött a díjátadás lényegi része. Ami ráadásul a kottázható eredményeken túl hozott néhány meglepetést is. Így például magukat az alkotókat is meglepte, hogy az RTL-TV2 cicaharcból, ami a vetélkedőműsorok mezőnyét illeti – ahol A Fal és A Piramis állt szemben egymással, amely műsorok, ugye, gyakorlatilag ugyanazok pepitában, és év közben remekül szórakoztunk azon, ahogy a két csatorna próbálta a műsorrendbeli zsonglőrködéssel előnyhöz juttatni saját műsorát – végül nevető harmadikként az Áll az alku került ki győztesként.

Az Észbontók csapata. Fotó: Televíziós Újságírók Díja

Ugyanilyen meglepetés volt az Észbontók győzelme a comedy show kategóriában, ha lett volna, a legboldogabb díjazott kategóriát is ők nyerték volna. A harmadik kategória, ami hozott némi meglepetést, a női műsorvezetők mezőnye: itt a díj történetében eddig mindig Ördög Nóra került ki győztesen, most azonban Liptai Claudiát szavazta meg a szakma. A legjobb színésznők között alighanem Ónodi Esztert várták legtöbben győztesnek, ám a brutálisan erős mezőnyből végül mégsem ő, hanem Kovács Patrícia lett a díjazott. Azért az HBO-nak nem volt oka panaszra, legjobb sorozat díjat nyert az Aranyélet, valamint a legjobb mellékszereplő és a legjobb férfi színész díját is aranyéletes színészek kapták: Danis Lídia, akit, mint ő maga is kiemelte, egy ország gyűlöl Jakab Erika szerepéért, ésa Miklósi Attilaként óriásit alakított Thuróczy Szabolcs.

Az Aranyélet csapata. Fotó: Televíziós Újságírók Díja
Az Aranyélet színészei, Thuróczy Szabolcs, Ónodi Eszter, Döbrösi Laura, Danis Lídia, Olasz Renátó és Rajkai Zoltán. Fotó: Televíziós Újságírók Díja

A hatodik alkalommal megrendezett díjátadón, melyet a Budapest Music Centerben tartottak, tizennégy kategóriában díjazott a 24.hu, a Hír7, az Index-Comment:Com, a Kreatív, a Marketing&Media, a Media1, a Médiapiac, az Origo, a SorozatWiki, a Színes RTV, a Telenovella-Epizód magazin és a TVR-hét újságíróiból álló zsűri. Az RTL Klub öt, a TV2 négy, az HBO három, a VIASAT3 és a Spektrum Home egy-egy elismeréssel tért haza.

Íme, a díjazottak teljes listája:

Legjobb nagyszabású showműsor – X-Faktor (RTL Klub)

Legjobb comedy show – Észbontók (VIASAT3)

Legjobb vetélkedő – Áll az alku (TV2)

Legjobb reality – Survivor (RTL Klub)

Legjobb gasztro reality – A Konyhafőnök VIP (RTL Klub)

Legjobb talkshow – DTK: Elviszlek magammal (Spektrum Home)

Legjobb zsűritag – Majoros Péter Majka (TV2 – Sztárban sztár)

Legjobb női műsorvezető – Liptai Claudia (TV2)

Legjobb férfi műsorvezető – Istenes Bence (RTL Klub)

Legjobb sorozat – Aranyélet (HBO)

Legjobb új sorozat – A Tanár (RTL Klub)

Legjobb színésznő – Kovács Patrícia (TV2 – Korhatáros szerelem)

Legjobb színész – Thuróczy Szabolcs (HBO – Aranyélet)

Legjobb mellékszereplő – Danis Lídia (HBO – Aranyélet)

Kiemelt kép: Televíziós Újságírók Díja

Ajánlott videó

Olvasói sztorik