Kultúra

Bár nem is látták, több tízezren ócsárolták a Marvel Kapitányt

Március elején mutatták be a Marvel Kapitányt, melynek kapcsán nemrég megírtuk, hogy elképesztő kommentháború indult el a kritikákat összesítő Rotten Tomatoes nevű oldalon, már a film bemutatója előtt. A rengeteg gyűlöletkeltő komment főleg arra irányult, hogy női főszereplőt vonultat fel a film, mely sokak szerint a társadalmi igazságságosságért harcolók igényeit akarja „csak” kielégíteni.

A Rotten Tomatoes ezután döntött úgy, hogy leállítja a kommenteket a film bemutatójáig, miután annak értékelése 96 százalékról 54-re esett vissza az elmúlt hetekben.

A Hollywood Reporter most azt írja, hogy az oldal most még tovább megy a biztonsági intézkedésekben és a jövőben a kommentelőknek igazolni kell majd, hogy látták az általuk értékelni kívánt filmet.

„Csalódottak vagyunk, hogy emberek egy csoportja elég szenvedélyesen nyilvánítja ki a negatív véleményét egy adott filmről, akár látta azt, akár nem” – mondta Dana Benson, a Rotten Tomatoes oldalt is tulajdonló Fandango kommunikációs igazgatója. Hozzátette, hogy nem az a baj, ha a nézők és a kritikusok véleménye eltér olykor, egészen addig, míg a előbbiek értékelései hitelesen összegezhetők.

Kiemelt kép: CHUCK ZLOTNICK / COLLECTION CHRISTOPHEL

Ajánlott videó

Olvasói sztorik