Kultúra

A Rotten Tomatoes végre kinyírja a bemutató előtti értékeléseket

Itt volt az ideje.

A Rotten Tomatoes végre úgy döntött, hogy kinyírja az oldalon a filmek értékelhetőségét a sima mezei felhasználók – tehát nem akkreditált kritikusok – számára addig, amíg a filmet be nem mutatták. Erre azért volt szükség – már amellett, hogy teljesen logikátlan másként -, mert a DC filmes univerzumának rajongói illetve bizonyos rasszista tömegek olyan szédületes mértékben képesek trollkodni, hogy azzal nem volt képes tartani a lépést az oldal. Konkrétumok szintjén ez azt jelentette, hogy a Rotten Tomatoes oldalán szorgos kis kezek már jó előre lehúzták olyan filmek értékeléseit, mint például Az utolsó Jedik, a Fekete párduc vagy legutóbb épp a Marvel Kapitány – pusztán azért, mert ezek nem DC-filmek, vagy valamilyen társadalmi témát tartalmaznak, mint a Fekete párducnál a fekete öntudat vagy a Marvel kapitánynál a női egyenjogúság.

Kommentháború indult Marvel Kapitány ellen
Még be sem mutatták, máris ömlenek a filmmel kapcsolatos negatív kritikák.

A Rottent is birtokló Fandango elnöke persze nem nevezte nevén a problémát, csak körbe óvatoskodta holmi zajról és destruktív hangokról szóló általános ködösítéssel.

Sajnos kiugrást észlelünk a nem konstruktív inputokban, néha a trollkodás határát súrolva, amiről úgy gondoljuk, hogy nem szolgálja az olvasóinkat. Úgy döntöttünk, hogy kikapcsolni ezt a funkciót jelenleg a legjobb, amit tehetünk.

Persze az igazi gond az, hogy az igazán elkötelezett trollok ugyanúgy megtehetik, amit akarnak az után is, hogy a film kijött, a döntés tehát csak látszatmegoldás, de legalább már jelez annyit, hogy a Rotten háza táján is feltűnt a vezetőségnek az értékelések könnyű manipulálhatóságának problémája. Nálunk a dolog persze inkább fordítva szokott előfordulni: a bődületesen lehúzott Pappa Pia értékelései például csodálatos módon egyik pillanatról a másikra megjavultak, láss csodát, többnyire amerikai bér-értékelők keze alatt.

Kiemelt kép: Forum Hungary

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik