Kultúra

További rádiók is letiltották Michael Jackson számait

Tovább gyűrűzik a botrány a 2009-ben elhunyt Michael Jackson állítólagos gyermekmolesztálása körül. Az HBO a napokban mutatta be Amerikában a Leaving Neverland című dokumentumfilmet, mely nálunk március 8-tól látható az HBO GO-n. A négyórás filmben két, ma már harmincas éveiben járó férfi, Wade Robson és James Safechuck beszél arról hogy Jackson  gyermekkorukban – egyikük 7, másikuk 10 éves volt – összebarátkozott velük, és szexuálisan molesztálta őket.

Jacksont 2005-ben felmentették egy másik molesztálási perben, amelyet egy 13 éves fiú állítólagos zaklatása miatt indítottak ellene.

A Leaving Neverland jelenleg az HBO harmadik legnézettebb dokumentumfilmje (1,29 millió néző), az első helyen a Going Clear: Scientology and the Prison of Belief (1,7 millió néző), míg a másodikon a Bright Lights: Starring Carrie Fisher and Debbie Reynolds (1,6 millió néző) című dokumentumfilm áll, írja a Hollywood Reporter.

Mindeközben a Variety azt írja, hogy egyre több rádió bojkottálja a popkirály számait. Először a norvég NRK döntött úgy, hogy letiltja Jackson számait, de néhány hét szünet után újra játsszák azokat. Most viszont három kanadai rádió is hasonlóan járt el Montrealban az énekessel kapcsolatos vádak miatt.

„Figyelemmel viseltetünk a hallgatóink észrevételei iránt, és a vasárnap este sugárzott film kapcsán megannyi reakció érkezett. Előnyösebbnek tartjuk megfigyelni egy ideig a helyzetet úgy, hogy nem sugározzuk Jackson számait” – mondta a három rádió tulajdonosa, a Cogeco Media szóvivője a Variety-nek.

Kiemelt kép: Kevin Mazur/WireImage

Ajánlott videó

Olvasói sztorik