Kultúra

Hétvégi programajánló

Mit csináljunk a hétvégén? Budapesti és a vidéki programok március 8-10.között.

Mozi

A legújabb Marvel-film, a Marvel Kapitány minden szempontból tipikus szuperhős-film – a Marvelhez híven gyakorlatilag hiba nélkül kivitelezve.  A film egy profin összerakott, vicces és látványos eredettörténet, amiben érdekes csavarok, társadalmi üzenet és a világ legaranyosabb cicás jelenetei vannak.

Marvel Kapitány, amerikai sci-fi, 2019, 124 perc, 10/7

Kiállítás

Különleges művészeti élménnyel indul az idei Budapest Fotófesztivál, a BPF: nem kisebb dobással, mint David Lynch fotókiállításával, amely önmagában is kellőképpen fontos, az, hogy ezt az anyagot most lehet először látni egész Közép-Európában.

Bizarr és sötét hely David Lynch koponyájának belseje
Mondjuk ez senkit nem lep meg, aki látott már másfél David Lynch-filmet, de a mester Műcsarnok-beli fotókiállítása csak ráerősít minderre.

Twin Peaks, a Kék bársony és a Mulholland Drive zsenijénak fotóiból összeállított Small Stories/Kis történetek című tárlat március 1-től egészen június 2-ig nézhető a Műcsarnokban.

Vidéki program

IX. Dunakanyar Kézműves Kiállítás és Vásár: a Dunakanyarban élő és alkotó kézművesek mutatják be a különféle technikákkal készült portékáikat, alkotásaikat. Időpont: 2019. március 9. szombat 9.00-17.00 óra, a programok látogatása díjmentes. További információk a rendezvény honlapján.

+ Ezt pedig írd be a naptáradba

Volt egyszer egy Ikarus! – gyárséta retróbuszozással: Hol gyártották hajdanán a világhírű Ikarus buszokat, és mi készül most a Margit utcai csarnokokban? Anno hogyan települt az újmátyásföldi villanegyed mellé gyár? Milyen munkálatok zajlanak szocreál építészetünk látványosságában, a legendás, ám rég bezárt Ikarus kultúrházban? Miről volt híres?

A 3 órás SÉTA DÍJA előre utalandó: 1500 Ft, diák, nyugdíjas 1200 Ft. A programról részletesebben a rendezvény Facebook-oldalán.

 

Kiemelt kép: Mohos Márton / 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik