Kultúra

Spielberg keményen nekiment a Netflixnek

Steven Spielberg a napokban egy díjátadón kifejtette, mennyire nem szívleli a streaming szolgáltatókat, mivel szerinte az általuk készített filmeket nem lehet összehasonlítani a mozikban vetített alkotásokkal, írja a Variety.

„Szeretem a televíziót. Szeretem a lehetőséget. A legnagyszerűbb forgatókönyvek közül sokat a tévéknek írnak, a legnagyszerűbb alakítások egy részét a tévében láthatjuk manapság. A hangzás jobb az otthonokban, mint valaha is a történelemben, de semmi sem fogható ahhoz az élményhez, amit a nagy, sötét moziteremben élsz át, sokadmagaddal. Ez az, amiben mindannyian valóban hiszünk” – mondta.

Nem sokkal később Spielberg  produkciós cégének szóvivője elmondta, lépéseket tennének annak érdekében, hogy a Netflix filmjei ne vehessenek részt többé az Oscar-díjátadón.

A Netflix és Alfonso Cuarón, a Netflix Oscar-díjas filmje, a Roma rendezője most reagáltak erre. A rendező szerint sokkal nagyobb változatosságra lenne szükség a filmek bemutatását és terjesztését illetően. A Netflix közleményt adott ki, melyben ezt írták:

„Szeretjük a mozit. Itt van néhány dolog, amit szintén szeretünk:

  • Elérhetőség azok számára, akik nem mindig engedhetik meg maguknak a moziba járást vagy nem városban, mozi közelében élnek
  • Mindenki egyszerre láthasson egy filmet
  • Lehetőséget biztosítani a filmkészítőknek a művészet megosztásában

Ezek a dolgok nem zárják ki egymást.”

Kiemelt kép: Matt Winkelmeyer/Getty Images

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik