Kultúra

Hétvégi programajánló

Mit csináljunk a hétvégén? Budapesti és a vidéki programok március 1-3. között.

Mozi

Az Így neveld a sárkányodat 3. méltóképpen zárja le a történetet. A megfelelési kényszerről, a „majd-én-egyedül-megoldok-mindent” önsorsrontó köreiről, a társak fontosságáról szóló filmben megható mondandó is társul az elengedésről és arról, hogy a szeretet akkor lép szintet, ha már nem akar magához láncolni. Gyönyörű búcsú, minden fronton, nemigen lehet meghatódás nélkül végignézni. A gyerek és érteni fogja és a felnőtt sem unja magát halálra.

Így kell méltósággal elbúcsúztatni egy filmes franchise-t
Az Így neveld a sárkányodat 3 megmutatja, hogy bármennyire nem szokás, azért lehetséges elegánsan és időben befejezni egy filmes szériát. Spoilermentes kritika.

Így neveld a sárkányodat 3 (How To Train Your Dragon: The Hidden World) – amerikai animációs film, 104 perc – értékelés: 8/10

Színház

Az És Télemakhosz? színházi előadás az Odüsszeiából inspirálódott, a szereplők állami gondozásban nevelkedett fiatalok. Az előadás bemutatója március 2-án lesz, az eseményt élő közvetítésen is követni lehet majd. A fiatalokról készült riportunkat itt lehet megnézni:

Vidéki program

Veszprémi Tavaszi Fesztivál 2019. március 2-24. között. Március 2-án Ivancsics Ilona és színtársai előadásában Jókai Anna Fejünk felől a tetőt című színpadi játékával kezdenek. A fesztivál soron következő előadása Márton Gyula Csinibaba című művét március 9-én láthatják Tímár Péter filmjének színpadi változatában. Ezután Dés László, Geszti Péter és Grecsó Krisztián zenés játékát, mely Molnár Ferenc A Pál utcai fiúk című regénye nyomán született, március 10-én adja elő a veszprémi társulat. Március 23-án az Egy darabot a szívemből című musical látható, a Máté Péter, S. Nagy István dalai felhasználásával született zenés mű a hatvanas években játszódik, a fiatalok elvágyódását fogalmazza meg. A fesztivál záró produkcióját, Marc Camoletti Boeing-boeing, leszállás Párizsban című vígjátékát március 24-ére tűzték műsorra.

További információk itt.

+Ezt pedig írd be a naptáradba

Március a barlangok hónapja. A Magyar Nemzeti Parkok márciusban hazánk látogatható barlangjait kívánják megismertetni a föld alatti túrák iránt érdeklődőkkel. A „Barlangoljunk!” kampány célja hazánk különleges barlangjainak bemutatása, népszerűsítése. A hónap során az érintett nemzeti park igazgatóságok különleges barlangi programokkal és jelentős kedvezményekkel várják a látogatókat.

https://www.facebook.com/MagyarNemzetiParkok/photos/a.217508668439477/1040079459515723/?type=3&theater

További részletek ezen a linken vagy a rendezvény Facebook-oldalán.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik