Kultúra

A True Detective végre megoldotta a gyerekgyilkosos rejtélyt

Hétről hétre összefoglaltuk a True Detective-et, hogy kicsit közelebb kerüljünk a megoldáshoz. A cikk abszolút spoileres, akinek kimaradt akár egy epizód is, inkább nézze vissza a teljes évadot az HBO GO-n!

Vége. A nyolcadik résszel befejeződött a True Detective harmadik évada, Wayne Hays (Mahershala Ali) és Roland West (Stephen Dorff) nyomozó meg is oldotta, meg nem is a Purcell-család rejtélyét. Minden epizód után azt hittük, hogy rájöttünk a csavarra, aztán szembesülnünk kellett azzal, hogy egy ideig rossz felé tapogatóztunk.

 

  • 35 év után Wayne Haysék választ kaptak a kérdéseikre a félszemű fekete férfitől, Juniustól
  • Kiderült, hogy Hoyt (Michael Rooker) lánya, Isabel (Lauren Sweetser) elvesztette a családját Mary nevű lányával együtt, beleőrült a gyászba
  • Isabel egy vállalati rendezvényen megpillantotta Julie-t, és a lányát látta benne
  • Junius (Steven Williams) úgy vélte, talán jót fog tenni a nőnek, ha együtt tölt egy kis időt Julie-val
  • Lucy Purcell pénzt fogadott el, hogy Isabel az erdőben játsszon Julie-val és az öccsével, Willel
  • Az egyik délután Isabel véletlenül meglökte Willt, aki egy sziklának esett, és azonnal szörnyethalt
  • Julie-t a Hoyt-birtokra vitték, ahol Junius úgy találta, a lány kifejezetten boldog az alagsori rózsaszín börtönében
  • Junius csak évekkel később jött rá, hogy Julie a napi lítium miatt vidám, ekkor határozta el, hogy segít neki megszökni
  • Junius az idős, nyugalmazott nyomozóknak mondta el 2015-ben, hogy Julie soha nem jutott el a házáig, az utcai élet után egy zárdában talált menedéket, de HIV-fertőzött volt, és 1995-ben meghalt
  • Hays a halott felesége segítségével jött rá, hogy mindez csak egy mese.
  • Julie-t egy gyerekkori barátja mentette meg, a vége happy end lett: a sírja csak álca, hogy Hoyték ne találjanak rá, férjhez ment, gyereket szült, és boldogan él, míg meg nem hal

A történet így kerek, de az igazán fájdalmas vonal, hogy Wayne Hays bár összerakta az igazságot, az agya kitörölt mindent, és az édes tudatlanságban tölti a hátralevő idejét a családjával. Tulajdonképpen mindenki boldogan zárta a sorozatot – a Hoytokat kivéve -, úgyhogy már csak az van hátra, hogy megnézzük, kikre gyanakodtunk félig vagy teljesen fölöslegesen.

Wayne Hays felesége

Amelia Reardon (Carmen Ejogo) sokáig furcsán viselkedett. A Haysszel való házassága is Purcellékre ment rá, és nem világos, miért lett ő is Julie és a sztori megszállottja. Íróként mintha kihasználta volna a férjét, de ennek ellenére nem volt a gyilkossághoz semmi köze.

Talán egy karnyújtásra van tőlünk a gyilkos
A True Detective 3. évadának a felénél akár már tippelhetünk is, hogy ki nézte ki magának a testvérpárt, és ki miatt halt meg egy kisfiú.

Lucy Purcell

Bár gyerekkereskedelmi hálózatról nem volt szó, azért az anya, Lucy Purcell (Mamie Gummer) sok mindenről tehet. Végig tudta, hogy Hoyték állnak a lánya eltűnése mögött, engedte a gyerekeit egy bolond nővel játszani, és eszébe sem jutott, hogy könnyítsen a lelkén, vagy elmondja a rendőröknek az igazságot.

A szülők sosem tudták feldolgozni, hogy Julie Purcellt elnyelte a föld
A True Detective végéhez közeledünk, és lassan összeáll, hogy mennyien segítettek a kislány elrablásában. Az is sáros, akiről sosem hittük volna.

Harris James

A volt nyomozó és biztonsági főnök (Scott Shepherd) valóban tudott Julie tartózkodási helyéről, de a feladata csak annyi volt, hogy eltüntesse a bizonyítékokat.

Brett Woodard

Az indián férfi (Michael Greyeyes) volt a legnagyobb kapufa, az ő halála legalább olyan fölösleges volt, mint Will Purcellé. A True Detective végig érzékeltette, hogy mennyi előítélettel találja szemben magát egy színes bőrű férfi. Pláne a nyolcvanas években.

Rust Cohle és Martin Hart

Az utolsó előtti rész szépen átvert minket, egy pillanatra tényleg azt hittük, hogy komolyabb kapcsolat lehet az első és a harmadik évad között, de nem. Matthew McConaughey és Woody Harrelson szála nem köszönt vissza.

A teljes első évadot vissza lehet nézni az HBO GO-n, ha már feljött a harmadik évadban is. Mi az Én vagyok az éjszaka című sorozattal folytatjuk az HBO GO-n.

Szponzorált tartalom

A cikk az HBO GO támogatásával készült.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik