Kultúra

A szülők sosem tudták feldolgozni, hogy Julie Purcellt elnyelte a föld

Hétről hétre összefoglaljuk a True Detective részeit, hogy kicsit közelebb kerüljünk a megoldáshoz. A cikk abszolút spoileres, akinek kimaradt akár egy epizód is, inkább nézze vissza először az HBO GO-n a sorozatot.

A True Detective a hatodik részben végre adott annyi fonalat a kezünkbe, hogy tovább spekulálhassunk. Egyre inkább sejthetjük; hogy hova tűnt Julie Purcell, és kik simították el az ügyet annak idején. Az előző epizód utolsó perceiben egy pillanatra minden emberismeretünk veszni látszott, mikor 1990-ben Julie az apját, Tom Purcellt (Scoot McNairy) tette felelőssé mindenért, és arra kérte, hagyja már békén. A rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki a férfit, miközben felbukkant a drogfüggő nagybácsi, Dan O’Brien is (Michael Graziadei), aki súlyos pénzekért lett volna csak hajlandó elárulni, merre keresgéljen Wayne Hays (Mahershala Ali) és Roland West (Stephen Dorff) nyomozó. O’Brien (az ő maradványai kerültek elő később) elég határozottan utalt arra, hogy Julie nemcsak él és virul, de a rendőrségen kívül más is a nyomára akar bukkanni.

Lassan összeáll, hogy tényleg nem Will Purcell volt a célpont (bár remélhetőleg kapunk valami magyarázatot majd arra, hogy miért lett rituális gyilkosság áldozata), hanem a pár résszel korábban feltűnt Hoyt cég fejese állhat az emberrablás mögött, ő bújtatta Julie Purcellt az eltűnése után abban a bizony rózsaszín szobában. És mindezt honnan tudjuk?

  • Korábban már jártunk a Hoyt húsfeldolgozónál, ahol kiderült, hogy Hoyt évekkel ezelőtt elvesztette a lány unokáját.
  • Julie Purcell a ‘90-es évekbeli felbukkanása után zaklatottan utalt a telefonban az üldözésére.
  • Julie későbbi barátai egy rózsaszín szobát emlegettek, illetve azt, hogy a magát gyakran Mary Julie-nak hívó lány a rózsaszín szoba hercegnőjeként mutatkozott be.
  • A rózsaszín szobát végre meg is pillantottuk a rész végén a Hoyt birtokon, Tom talált rá és az egyértelmű bizonyítékra (talán egy kép a falon a lányáról), de rárontott az egykori nyomozó, Harris James (Scott Shepherd).

Nagyon valószínű, hogy kidobhatjuk a kukába azt az elméletünket, hogy Amelia Reardonnak (Carmen Ejogo) köze van a gyerekek eltűnéséhez, most hogy Hoyték az első számú gyanúsítottaink. Inkább azt érdemes végigvenni, hogy kik segíthettek a gyerekrablásban vagy kik tudhatnak többet a kelleténél.

Harris James

Az egyik legfurcsább szál a volt nyomozóé. James dolgozott a Purcell-ügyön, sőt, ő találta meg a végül elítélt Brett Woodard (Michael Greyeyes) tornácánál a gyerekek táskáját, azonban Wayne Hays rájött, hogy a hátizsákot valaki a robbanás után rejtette oda. Jamesnek éppen a ‘90-es években veszett nyoma. Éppen akkor, amikor Julie Purcell ujjlenyomatát megtalálták, éppen akkor, amikor kiderült, hogy az exrendőr Hoytékhoz igazolt a rosszul fizető állásából, éppen akkor, amikor rátalált Tomra a rózsaszín szobában. Nem kizárt, hogy Haysék nagy titka is Jamesszel függ össze.

Junius

A fekete, félszemű férfi akkor bukkant elő, amikor Amelia Reardon elkészült az első könyvével, és felolvasást tartott. Azt tudjuk, hogy nem a már kihallgatott Sam Whitehead (John Jelks) kapcsolható össze a gyerekek eltűnésével, de ő is megerősítette, hogy a Hoyt gyártósoron bizony előfordulhat egy üzemi baleset, meg lehet vakulni. Tökéletesen illik Juniusra (Steven Williams) annak a férfinak a leírása, aki csuhébabákat vásárolt egy idős hölgytől (ezeket találták meg később a gyerekekkel az erdőben). Junius a könyvbemutatón magából kikelve ordított, úgy viselkedetett, mint aki takargat még valamit.

Dan O’Brien

Az nem valószínű, hogy a Purcellék rokona bántotta a kislányt, de az biztos, hogy többet tud a rendőröknél. Nem véletlenül kereste meg őket, hogy szivárogtasson, nem véletlenül mondta, hogy Lucy Purcell (Mamie Gummer) nem is lett öngyilkos, és nem véletlenül találták meg a csontjait évekkel később.

Lucy Purcell

Talán a legdurvább elmélet, hogy a gyerekek anyja is benne van a dologban, Túl gyanús, hogy a Hoyt baromfi feldolgozóban dolgozott, még a ‘80-as években bűnbánóan kiöntötte a szívét Wayne Hays feleségének, és állítólag nem a saját pénzéből lépett le otthonról, hanem Hoyték pénzelhették. Ha tényleg Lucy Purcell lelkén szárad Will halála és Julie eltűnése, akkor tényleg megvezetett minket jó ideig a sorozat, és legalább olyan feszült figyelemmel kell követnünk a hátralévő részeket is az HBO GO-n, mint annak idején az első évadot.

Szponzorált tartalom

A cikk az HBO GO támogatásával készült.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik