Kultúra

Jussie Smollett állítja, nem ő rendezte meg saját támadását

Hetek óta keringtek a hírek a Jussie Smollett ellen intézett, homofób és rasszista támadásnak kikiáltott botrányról. Az Empire című sorozat színészét csütörtökön letartóztatták, miután a rendőrség is arra gyanakodott, hogy Smollett rendezte meg a támadást, ráadásul hamis feljelentést tett.

A színész nemrég hamis feljelentést tett és azt állította, két férfi megtámadta, megverte és valamilyen maró anyaggal leöntötte őt bőrszíne és orientációja miatt. Bár február 15-én a rendőrök letartóztattak egy fekete testvérpárt, akiket a térfigyelő kamerák felvételein is lehetett látni, később kiderült, hogy Olabinjo és Abimbola Osundairo nigériai származásúak és mindketten statisztaként szerepeltek az Empire-ben. Vallomásuk szerint Smollett bérelte fel őket, hogy verjék meg őt.

Maga az áldozat rendezhette meg az Empire színésze elleni támadást
Új bizonyítékok kerültek elő, melyek arra utalnak, hogy Jussie Smollett megrendezhette az egészet.

A TMZ szerint Smollett csütörtökön képtelen volt kamerák elé állni időben, annyira kikészítették az elmúlt napok történései, így a sorozat producerei azt tanácsolták neki, később menjen vissza a forgatásra.

„Sajnálom, hogy át kellett mennetek ezen az egészen, és hogy nem válaszoltam a hívásokra. Bocsánatot kérek, ismertek, hogy sosem tennék ilyet senkivel, te vagytok a családom. Esküszöm Istenhez, hogy nem tettem semmit” – mondta a stábnak később.

A színész ugyanezen a napon állt bíróság elé, ahol 100 ezer dolláros óvadék kifizetésére ítélték. Smollettnek március 14-én kell újra megjelennie a bíróságon.

Kiemelt kép: Chicago Police Department via Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik