Kultúra

A True Detective egy óriási csavarral készül az évadzáróra

Hétről hétre összefoglaljuk a True Detective részeit, hogy kicsit közelebb kerüljünk a megoldáshoz. A cikk abszolút spoileres, akinek kimaradt akár egy epizód is, inkább nézze vissza először az HBO GO-n a sorozatot! 

Már csak egyetlen egy rész választ el minket a teljes igazságtól, hogy megértsük, kik és miért segítettek Will Purcell megölésében és Julie Purcell elrablásában. A köd oszladozik, és legalább tudjuk, hogy Wayne Hays (Mahershala Ali) és Roland West (Stephen Dorff) nyomozó nem a világ két legrosszabb detektívje, hanem kényszerből hagyták futni a felelősöket. A legnagyobb csavar viszont egyértelműen a True Detective első és harmadik évadának összekapcsolása: hogy a párhuzam mellett szorosabban is összefonódnak-e a szálak, az meg majd a következő héten kiderül.

A hetedik epizód csak megerősítette az eddigi sejtéseinket:

  • A gyerekek anyja, Lucy Purcell (Mamie Gummer) tudhatott a gyerekkereskedelemről.
  • A Hoytok embere, Harris James (Scott Shepherd) ölhette meg Lucyt.
  • Tom Purcell (Scoot McNairy) elvileg öngyilkos lett, de az előző rész zárójelenetében leleplezte a Hoyt-birtok pincéjét, ahol Julie is raboskodhatott, szóval nem valószínű, hogy saját kezével vetett véget az életének. Harris James lehet megint a hunyó.
  • Hays unszolására a ‘90-es években Harris Jamest a saját módszereikkel hallgatták ki, azaz megverték, de a túllőttek a célon, és West megölte Hoyték biztonsági főnökét. Azt az embert, aki a gyerekek hátizsákjával terelte Brett Woodardra (Michael Greyeyes) a gyanút, és álcázhatta túladagolásnak Lucy halálát.
  • A félszemű fekete férfit Mr. June-nak hívták, ő vette a csuhébabákat, ő dolgozott a Hoyt-házban, és ő rohanhatta le Hays feleségét, Amelia Reardont (Carmen Ejogo) a felolvasáson.
  • A csuhébabákkal elvileg az emberkereskedők hagytak maguk után nyomot, ez volt a szimbólumuk, akár a pedofiloknak a kék spirál az első évadban.

Az szinte biztos, hogy Lucy Purcellnek köze volt a saját gyerekei elrablásához, és egy olyan emberkereskedelmi hálózatról van szó, amit a politika is segített elkenni. Segített a ‘80-as években, 1990 körül és talán segít napjainkban is, befolyásos emberek szíves közreműködésével zajlik minden. Lehet, hogy csak egy hatalmas easter eggről van szó, de az is elképzelhető, hogy több ponton olvad egybe az első és harmadik évad, mint gondolnánk.

Wayne Hays az egész sorozatban küszködik az emlékeivel, miközben nem veszi észre, hogy a riporter egy zsinóron rángatja, és rég összerakta az egykori nyomozó nélkül is a történetet.

A szalmabáb egy szimbólum az illegális emberkereskedelemben, mint a kék spirál, ami a pedofilokat jelenti. 2012-ben két louisianai rendőr lefülelt egy sorozatgyilkost, akit egy pedofil hálózattal hoztak kapcsolatba. Bizonyították, hogy voltak bűntársai, mégsem göngyölítették fel az egész ügyet

– mondta Elisa Montgomery (Sarah Gadon).

Fotó: HBO

Egyszerűen tökéletes és váratlan húzás, hogy Nic Pizzolattóék visszahozták Matthew McConaughey Rust Cohle-ját és Woody Harrelson Martin Hartját. A befejezést pedig nagyon várjuk az HBO GO-n jövő hétfőn.

Szponzorált tartalom

A cikk az HBO GO támogatásával készült.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik