Kultúra

A köztévé meleggyógyítós beszélgetésének résztvevői kiállnak a véleményük mellett

Csütörtökön írtuk meg, hogy az Athenaeum Kiadó ajándékcsomagot küldött az M5 egyik műsorvezetőjének, Trombitás Kristóf Keresztélynek, valamint Hodász András katolikus papnak és Szőnyi Szilárd egykori Heti Válaszos újságírónak. Ők hárman januárban arról beszélgetettek az M5 egyik műsorában, ki lehet-e gyógyulni a homoszexualitásból.

Az Athenaeum által küldött csomag Emily M. Danforth Cameron Post rossz nevelése című, a szexuális átnevelő táborokról szóló könyvét tartalmazta.

Nem kellett sokat várni, Szőnyi Szilárd pénteken a Facebookon tett közzé egy posztot, melyben leírja, hogy a kiadó figyelmességét Joseph J. Nicolosi Szégyen és kötődésvesztés című könyvével viszonozzák. Emellett azt is hangsúlyozza, hogy Danforth is elismerte egy interjúban, hogy könyve cselekményének nagy része a képzeletének terméke, ugyanis nem volt alkalma elmélyedni a reintegratív terápia részleteiben. „Saját elmondása alapján ami tapasztalatot viszont szerzett, abból azt szűrte le, hogy az általa megismert „átnevelőtáborok” a valóságban az Anonim Alkoholisták találkozóihoz hasonló meghitt közösségi alkalmak, melyek szervezőiben jószándékú embereket ismert meg, és gyűléseiken semmiféle félelmet nem tapasztalt” – írja Szőnyi.

Kiemelt kép: MTVA

Ajánlott videó

Olvasói sztorik