Kultúra

Ajándékot kapnak a meleg átnevelésről az M5 botrányos interjújának beszélgetői

Januárban írtunk arról, hogy az M5 egyik műsorában Trombitás Kristóf Keresztély két vendégével, Hodász András  katolikus pappal és Szőnyi Szilárddal, a Heti Válasz egykori újságírójával arról beszélgetett, ki lehet-e gyógyulni a homoszexualitásból. A felháborító téma kapcsán az Athenaeum Kiadó úgy döntött, ajándékcsomagot küld a műsorvezetőnek és két beszélgetőtársának.

A csomag Emily M. Danforth Cameron Post rossz nevelése című, a szexuális átnevelő táborokról szóló könyvét és az alábbi levelet tartalmazza:

„Szeretettel ajánljuk értő figyelmébe Emily M. Danforth Cameron Post rossz nevelése című művét.
A szerző a Rhode Island Főiskola docense, kreatív írást és irodalmat tanít. Miles Cityben, Montanában született, ahol a Cameron Post… története is játszódik. Egyetemi évei alatt „bújt elő”, vállalta fel leszbikusságát.

A regény a címben is szereplő tizenkét éves lány sorsáról szól, aki elveszíti a szüleit egy autóbalesetben, azon a napon, amikor először csókolózik a legjobb barátnőjével, Irene-nal. Cameron a mássága miatt kirótt isteni büntetésként éli meg szülei elvesztését, a bűntudat évekig kíséri őt. De nem csak a lelkiismeretével kell megküzdenie. Nevelőszülője egy szexuális átnevelő programba utalja, amellyel, legalábbis ő úgy gondolja, lehetőséget biztosít számára, hogy ne kelljen egész életében homoszexuálisként élnie. Ez persze a lány számára kényszer, a kép pedig, amivé formálni akarják, csak született természete megerőszakolása árán valósítható meg.”

Kiemelt kép: Athenaeum Kiadó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik