Kultúra

Túl sok a kérdőjel a gyerekgyilkosság körül

A True Detective a harmadik része végképp összezavarja a szálakat, de még az is lehet, hogy az egyik gyerek életben van.

A True Detective visszatért a gyökerekhez, és az első évad hangulata uralkodik az új részeken, ahogy egyre mélyebbre ásunk egy testvérpár rejtélyes eltűnésének ügyében.

Nic Pizzolatto sorozata eddig is arról volt híres, hogy minden apró részletre muszáj figyelnünk, hogy összeálljon a kép, így hétről hétre összefoglaljuk, hogy mi történt a Purcell családdal. Viszont csak az olvasson tovább, aki már látta az első három epizódot, mert sokat spoilerezünk. Ha kimaradt volna valakinek a True Detective újabb évada, az HBO GO-n vissza lehet nézni.

Senki sem érti, hogy hova tűnhetett a testvérpár a kisvárosban
A True Detective-ben most egy gyerekgyilkosság után nyomozhatunk az Oscar-díjas Mahershala Alival együtt. Összeszedtük, hogy mennyi minden történt az első két részben.

Wayne Hays (Mahershala Ali) és Roland West (Stephen Dorff) 1980-ban kezdték meg a nyomozást egy arkansasi városban, mikor Will és Julie Purcell nem mentek haza vacsorára. A szülők azonnal riasztották a rendőrséget, és Wayne-ék nem sokkal később holtan találták Willt egy barlangban. A kislányról viszont már a második részben jött egy levél, amiben valaki azt üzente, hogy Julie él, és ne aggódjanak érte. Az is kiderült, hogy Wayne Hayes nyomozót gyakorlatilag ez az ügy tette tönkre, de már a premier után egy rakás kérdés merült fel bennünk:

  • Mi áll a láthatóan fontos csuhébabák mögött?
  • Pontosan miért hagyta ott később Wayne a rendőrséget?
  • A vietnámi háborúban szerzett élményei és a PTSD-je (poszttraumás stressz) valahogy kapcsolódik az ügyhöz?
  • Mi történt Wayne és a lánya között? Na és a feleségével (Carmen Ejogo)?

Viszont ez csak a felszín, a három idősíkban játszódó sorozat rengeteg kérdőjellel van tele. 1980., 1990. és 2015. – mikor Mahershala Ali egy dokumentumfilm miatt idézi fel a hézagos emlékeit – között ugrálunk, hogy megértsünk mindent. A történet nem siet el semmit, ugyanakkor egyre több kirakós kerül a helyére, egyre inkább afelé terel minket a True Detective, hogy Julie Purcell bizony életben van, azonban a gyerekek titkolóztak a szüleik előtt, máshol játszottak délutánonként, mint amit bevallottak.

Lássuk, mi volt a harmadik részben:

  • Wayne-t idősebb korában is kísérti a gyilkosság és Julie esete, az agya mintha kitörölt volna fontos információkat
  • Julie ujjlenyomatát az eltűnése után tíz évvel egy gyógyszertárban találták meg, de fogalmunk sincs, hogy hogy került oda
  • a testvérpár 1980-ban az erdőben játszott a titkos búvóhelyükön, ahol talán egy idegen felnőttel is találkoztak
  • Wayne rátalált az erdőben Willék játékaira, amiket biztos, hogy nem a szülők vásároltak
  • Julie szobájában furcsa papírfecnikre bukkantak, amiken olyan mondatok szerepeltek, hogy “mindig vigyázni fogok rád” vagy “ne hallgass rá”
  • a játékok mellett vérnyomokat is találtak
  • többen egy barna autót – amiben egy nő és egy férfi ült – láttak az erdőtől nem messze, de a rendőrség valószínűleg nem kérdezett ki minden lehetséges szemtanút
  • pár városban lakó apa rátámadt egy gyanúsan viselkedő indián férfira, Brett Woodardra (Michael Greyeyes), aki később egy hatalmas zsákot próbált eltüntetni a fészerből
  • Wayne a családi albumban talált egy olyan fotót, amin a meggyilkolt fiú éppen olyan helyzetben, imádkozás közben áll, ahogy a barlangban feküdt a holtteste

A jövő héten talán egy-két kérdésre választ kapunk a sok közül a True Detective-ben, de addig sem árt még egyszer megnézni az eddigi részeket. Valami biztos, hogy kimaradt.

Szponzorált tartalom

A cikk az HBO GO támogatásával készült.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik