Kultúra

Andy Vajna a halála előtti hetekben is rosszul volt már

Vasárnap írtuk meg, hogy meghalt Andy Vajna filmproducer, nemzeti filmipar fejlesztéséért felelős kormánybiztos. A 74 éves Vajnáról egy ismerőse azt nyilatkozta, hogy előző nap még teljesen jól volt, „semmi jele nem volt annak, hogy néhány óra múlva halottnak nyilvánítják”. Két nappal később már szívinfarktusról beszéltek a producer halála kapcsán.

A Story magazin most azt írja neve elhallgatását kérő barát nyilatkozata alapján, hogy Vajna már a halála előtti hetekben is rosszul érezte magát.

Los Angelesben temethetik el Andy Vajnát
Szülei és fiatalon elhunyt fia is ott nyugszik.

„Amikor találkoztunk, nem tűnt olyannak, mint aki komoly betegséggel küzd. Azt viszont elmondta, hogy az utóbbi időben megint rakoncátlankodni kezdett a szíve. Pár hete olyan rosszul érezte magát, hogy bement a kórházba, a folyosón összeesett, bent is tartották. Sokat beszélgettünk jövőbeni terveiről, úgyhogy kijelenthetem, egyáltalán nem készült a halálra” – mondta, majd hozzátette, „az utóbbi időben még több támadást kapott, nagyon sok jelt mutatott arra, hogy lassan kezd körön kívül kerülni, és ez – bár igyekezett palástolni – komoly sebeket ejtett rajta”.

A magazinban olvasható emellett, hogy amikor Vajna két évvel ezelőtt orvosnál járt, egyéb problémái miatt a doktor azt mondta neki, ha továbbra sem figyel a betegségeire, nem szokik le a szivarról, és nem kezd egészségesebben étkezni, akkor aligha lehet neki sok hátra.

„Cukorbetegsége miatt pár éve a lábát is meg kellett műteni, nehezen gyógyuló sebei sok problémát okoztak neki. Az elmúlt egy évben láthatóan tovább romlott az egészségi állapota. Úgy tudom, Münchenbe járt mindenféle kezelésekre, többek között vércserére. Fizikai állapota miatt már nem utazhatott Amerikába, a hosszú repülőút nagyon megviselte volna a szervezetét, Magyarországon pedig nem volt meg a szükséges orvosi háttér, amivel életben tarthatták – mondta el a producer ismerőse.

Kiemelt kép: Balogh Zoltán / MTI

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik