Kultúra

Elnyerte a kritikusok díját a Roma

Az Oscar előtt alig több mint egy hónappal már nem mindegy, hogy melyik film vagy színész kap szobrot egy-egy díjátadón. Vasárnap tartották a Critic’s Choice Awardsot, amin Alfonso Cuarón Romája négy díjat vihetett haza:

ez lett a legjobb film, a legjobban fényképezett film, a legjobb külföldi film és Cuarón lett a legjobb rendező. 

A Romára tényleg fel kell készülni, mielőtt leülünk a Netflix elé, igazi moziba való produkció, de nem véletlen tartják 2018. egyik legjobb filmjének. Kritikánkban azt írtuk az önéletrajzi elemekből felépülő, Mexikóváros Roma nevű negyedében játszódó filmről, hogy „a Romát hiába lehet szépelgéssel vádolni, bővelkedik már-már elviselhetetlenül feszült, drámai, sőt, tragikus pillanatokban is, melyeket a többségében amatőr szereplők zavarba ejtő természetességgel keltenek életre. Különösen Yalitza Aparicio tűnhet ki, aki kevés gesztussal, beletörődő nyugodtsággal sodródik az eseményekkel, és nyilvánvaló, hogy bármilyen színészképzés csak kiölte volna belőle ezeket az erényeket.”

Ilyen filmért lesz valaki rendező, mint a Roma
A tavalyi év egyik legtöbbet dicsért filmje, a Roma tényleg Alfonso Cuarón életművének csúcsa, vagy ne essünk túlzásokba? Kritika.

Továbbá a legjobb színésznek járó díjat Christian Bale (Vice) vitte haza, a legjobb színésznő(k) Glenn Close (The Wife) és Lady Gaga (Csillag születik/A Star Is Born) lettek. A díjazottak teljes listáját ide kattintva nézheti meg.

Kiemelt kép: Netflix

Ajánlott videó

Olvasói sztorik