Kultúra

Tizenöt évad után véget ér a Gyilkos elmék

A már bejelentett tizenötödik évad lesz az utolsó a CBS egyik legnépszerűbb sorozatából, a Gyilkos elmékből (Criminal Minds)– írja a Variety. A Magyarországon is futó FBI-os sztori jelenleg a tizennegyedik évadnál tart, és nemsokára forgatják a befejező tíz epizódot. Összesen 325 résszel ér véget a Gyilkos elmék, amivel bekerül a leghosszabb tévésorozatok közé.

A történet a sorozatgyilkosok agyába próbál belemászni, az ügynökök profilozzák a tetteseket, hogy még a következő áldozatuk előtt találják meg őket. Olyan ez, mintha a netflixes Mindhunter menne előre a jövőbe, és az ott lefektetett módszereket modernizálva alkalmaznák az ügyek megoldásakor.

Benézhetsz a sorozatgyilkosok elméjébe
David Fincher, a Hetedik, A Zodiákus és A tetovált lány rendezője ezúttal a Netflixen gyártott zseniális sorozatot kedvenc témájáról, a sorozatgyilkosokról. Mindhunter évadkritika.

A Gyilkos elmék jelenleg Joe MantegnaPaget BrewsterMatthew Gray GublerA.J. Cook, Aisha TylerKirsten VangsnessAdam Rodriguez és Daniel Henney főszereplésével fut, és ahhoz képest, hogy  2005 óta megy, még mindig elég magas, 8,1 az értékelése IMDb-n. Ráadásul a lap adatai alapján Amerikában a kereskedelmileg fontos 18-49-es korosztályban 4,7 millió nézőt hoznak a részek (mondjuk ezt a késleltetett műsornézés megdobja). Jeff Davis sorozatát nálunk az RTL Spike-on, a Coolon és az AXN-en lehet követni.

Kiemelt kép: RTL Klub Sajtóklub

Ajánlott videó

Olvasói sztorik