Kultúra

Már harmincezer néző fölött jár a Rossz versek

A sikert a rendező, író és főszereplő, Reisz Gábor most nem plakátfejeléssel ünnepelte meg, hanem egy nagyon klassz videót készítettek, amiben remixelték a Rossz verseket. „Még 2018 novemberében támadt az az ötletünk a VAN filmzenekarral, hogy mi lenne, ha a Rossz versek című film teljes hangsávját felosztva zongorabillentyűkhöz rendelnénk, és megpróbálnánk ezeken zenélni. A hirtelen jött ötlet aztán hosszú előkészítéssel járt. Több mint 300 képhangkockára vagdostuk fel a filmet zörejek, zenei hangok és dialógok szerint. Ezután több napig gondolkodtunk azon, hogy hogyan is lehet ezt technikailag megoldani, előadni, és videót készíteni erről a rendhagyó produkcióról” – írta a közleményben Reisz.

A szerelmes film, ami mindenbe és mindenkibe szerelmes
A Rossz versek kicsit több pénzzel-posztóval ismétli meg a VAN mutatványát, de nem csak ezért jó. Kritika.

A videót a film operatőre, Becsey Kristóf vette fel, a látványért pedig a Rossz versek látványtervezője, Tasnádi Zsófi felelt, akit nemrég válogattak be a Berlinale Talents programjába is.

A VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan rendezőjének új filmjét, a Rossz verseket még december 27-én mutatták be, azóta gyűlt össze a harmincezer néző, és az érdeklődést január végén a VAN filmzenekar egy koncerttel is megköszöni az A38 hajón. De addig is meg lehet hallgatni Spotify-on az összes új számot.

Kiemelt kép:  Cirko Film

Ajánlott videó

Olvasói sztorik