Kultúra

Robert De Niro: Trump igazi rasszista

Hosszú interjút készített a Guardian Robert De Niróval, melyben nem kevés szó esett Donald Trumpról. A színész most sem rejtette véka alá a véleményét az amerikai elnökkel kapcsolatban, aki szerinte nagy károkat okozott Amerikának.

„El vagyok keseredve attól, ami történik. Amikor látod, hogy valaki ilyen [mint Trump] válik elnökké, azt mondod, legyen, nézzük meg, mit csinál, hátha megváltozik majd. De csak rosszabb lett. Azt gondoltam, New York-iként csak megérti a város sokszínűségét, de rosszabb, mint régen volt. Sokkal rosszabb. Szégyen ez az egész. Rosszat tesz az országgal” – mondta a színész, aki szerint egyre inkább a fasizmus felé vezet Trump elnöksége, így az sem csoda, hogy Mussolinihez és Hitlerhez hasonlította.

De Niro szerint a demokratáknak sokkal keményebben kellene fellépniül az elnökkel szemben, nem úriemberként viselkedve.

A színész arra is reagált, hogy tavaly egy újságíró azt javasolta, Martin Scorsese rendezzen egy filmet Trumpról, akit De Niro alakítson.

„Sosem szeretnék a bőrébe bújni. Mindig megtalálom az általam formált karakterek nézőpontját, és nyilván megtalálnám az övét is, de nem szeretném, mert egy cseppet sem szimpatizálok vele és azzal, amit csinál, például a hatalmas felelősséggel, amit rábíztak, ő meg félredobta. Nem érdekli őt.”

Robert De Niro szerint Trump maga az ördög
A színész nem először kelt ki az amerikai elnök ellen, most sem érti, miért támogatják az emberek Trumpot.

Kiemelt kép: FADEL SENNA / AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik